Постављено спомен обележје Жртвама комунизма у Аранђеловцу

zrtvamakomunizma-spomenobelezjeСрпски народни покрет НАШИ обавештава јавност да је, упркос противљењу СПС-а и СУБНОР-а, у Аранђеловцу данас постављено спомен обележје Жртвама комунизма како би обележили једно од највећих стратишта у овом крају, где је од стране комуниста убијено више од 3.000 невиних, међу којима и митрополит црногорско-приморски Јоаникије, кога је СПЦ у међувремену канонизовала у свеца.

Спомен обележје је постављено данас, деветнаестог септембра 2013. године, на дан када су партизанске јединице ушле у Аранђеловац, где су без икакве пресуде побили преко три хиљаде грађана, а део грађана је одведен у логоре које су организовале партизанске јединице.

На спомен обележју је исписано “Жртвама комунистичког терора у Аранђеловцу 1941-1945”, а постављено је од стране активиста СНП НАШИ, окупљених грађана и свештенства које је одржало помен жртвама.

У Аранђеловцу, у самом граду, постоји више масовних гробница, а спомен обележје Жртвама комунизма је постављено испред Спомен костурнице из Првог светског рата у Аранђеловцу у чијој се близини налази једна од већих масовних гробница жртава комунистичког терора.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СНП НАШИ