ИНТЕРВЈУ: Иван Ивановић (СНП НАШИ) за ФБ РЕПОРТЕР (FacebookReporter.Org)

ivanovic-grbnasizastavaТекст је преузет са сајта http://facebookreporter.org, разговор је водила Биљана Диковић:

Иван Ивановић, председник родољубиве организације СНП НАШИ, за СРБски ФБРепортер одговорио је на неколико питања, а повод за разговор био је текст у листу 24сата – „Рушење ЛГБТ сајта још један притисак пред геј параду“, у коме невладина организација ЛГБТ Унија “захтева хитну реакцију надлежних органа како би се из продаје повукао фамозни `Водич за преживљавање геј параде` који дистрибуира десничарска организација СНП НАШИ, која сасвим отворено позива на линч геј активиста и објављује њихове фотографије у том водичу”.

Биљана Диковић: Иване, реците нам да ли се заиста преко `Водича за преживљавање геј параде” – “сасвим отворено позива на линч геј активиста” – како наводи у данашњој штампи НВО ЛГБТ Унија. Какав је садржај, ко су аутори текстова?

Иван Ивановић: “Водич за преживљавање геј параде” је урађен у форми часописа, у којем се налази осам текстова. Аутори текстова су: Вјекослав Церовина СНП НАШИ, проф. др Мила Алечковић, Митрополит Александар Милеант, Игор Маринковић СНП НАШИ (по чијем смо тексту и назвали овај часопис), текст председника СНП НАШИ Ивана Ивановића који говори о религиозном аспекту хомосексуализма. Уз то се налази и документ БОЖЕ ПРАВДЕ који говори о кривичним делима које су починиле ЛБГТ организације. На самом крају се налази и предлог Закона о забрани геј-прајд пропаганде који је израдио правни тим СНП НАШИ.

Биљана Диковић: Закључак је онда да не стоји тврдња коју је НВО ЛГБТ Унија данас изнела у дневној штампи – да се “на само 18 дана од њихове шетње шири материјал у којем је детаљно описано како треба нападати геј активисте”. Да ли се у било ком тексту помиње насиље?

Иван Ивановић: Да, то је закључак. Ни у једном тексту се не позива на насиље већ су дате методе како се правним средствима може изборити против ЛГБТ пропаганде и насиља које врше над свима који се не слажу са њиховом идеологијом. “Водич за преживљавање геј параде” је на тај начин утерао страх у кости ЛГБТ организацијама које нас преко медија прозивају да желимо њихов линч.

Биљана Диковић: Представници ЛГБТ организације иду и даље прозивајући надлежне институције да ваш рад “остаје некажњен” и траже “забрану дистрибуције материјала”…

Иван Ивановић: Ми ћемо часопис у сваком случају раширити по читавој Србији и у томе нас нико не може зауставити. Без обзира на притиске од стране политичара и полиције. Ту нема ништа што је у супротности са Уставом Републике Србије.

Биљана Диковић: НВО ЛГБТ Унија је позвала подпреседника Владе да “учествује на Паради поноса” и тако “заштити ЛГБТ популацију”, Ваш коментар?

Иван Ивановић: Од подпреседника Владе Србије Александра Вучића и не очекујемо ништа друго осим да се нађе на челу поворке, која велича културолошки геноцид над православним србским народом, а која се планира за 28. септембар у Београду.

Извор: FacebookReporter.Org