СНП Наши: Србија не заузима туђе позиције у Русији, него само брани своје!

Српски народни покрет Наши најоштрије осуђује суицидални потез актуелне владе Србије да одустане од спасоносних економских аранжмана са Руском Федерацијом.

Србија невезано за актуелне санкције које постоје у односу Русија-ЕУ има специјалну позицију на руском тржишту, стратешко партнерство са Русијом и специјалне трговинско-економске односе.

Санкције Русија-ЕУ ни на који начин неће угрожавати специјалну позицију Србије у Русији, нити специјална позиција Србије доводи или је довела до санкција између Русије и ЕУ. Значи, ми не заузимамо туђе позиције, него само бранимо своје и то је уставна обавеза сваке власти да брани основна права српског народа и свих грађана који живе у Републици Србији.

Уставна обавеза сваке власти у Србији је да штити основна права грађана и основне елементе суверенитета државе, а не да зарад интереса других држава ставља своју државу у подређени положај у односу ка тим истим земљама, у аутодеструктивни и суицидални политички процес. Довођење државе у подређени положај у односу на друге земље је тешко кривично дело према Уставу и Кривичном законику Републике Србије.

СНП Наши подсећају да су још 8. августа ове године упутили апел Народној Скупштини Србије и српским парламентарцима, као и читавој Влади Србије са предлогом да у парламенту буде изгласана Декларација о политичком неугрожавању и заштити стратешког партнерства и традиционално блиских веза и односа Србије и Русије.

Информативна служба СНП Наши