Основана Аналитичарска асоцијација при ОДКБ

odkbПотписан је Меморандум о оснивању Аналитичарске асоцијације ОДКБ која би за циљ имала практично утемељење информатичко-аналитичких активности и ширење потенцијала информационих структура држава чланица ОДКБ.

Као два стратешка приоритета и поља на којем су резултати оствариви, ОДКБ експерти су истакли борбу против нарко-мафије и изградњу система информационе одбране.

За председника Савета аналитичарске асоцијације ОДКБ је изабран генерални секретар ОДКБ, Николај Бордјужа.

Асоцијација је експертског типа и окупља стручњаке из Русије, Белорусије, Казахстана, али и из других земаља евроазијског простора попут Таџикистана, Киргизстана. Реч је о најпрестижнијим институтима, универзитетима, научним центрима и истакнутим академским именима.

odkb-potpisanmemorandumoanalitickojasocijacijiodkb

Један од оснивача и чланова је и др Игор Панарин, један од најпризнатијих руских стручњака за информационо ратовање. Панарин је недавно представио документ Доктрина информационе одбране Русије о чему смо писали на +Евроазија+Србија+.

Панарин је један од твораца модерне идеје Евроазијске Уније, а познато је да је Панарин 2006. године лидеру Русије, Владимиру Путину, званично представио концепт Евроазијске Уније са пројекцијом креирања овог савеза земаља 2012. године.

Панарин убраја Србију као будућу чланицу Евроазијске Уније, а Београд у својој стратешкој процени пројектује као један од четири главна града Евроазијске Уније. Санкт-Петерсбург, Кијев, Алма-ата и Београд.

ИЗВОР: +ЕВРОАЗИЈА+СРБИЈА+