Започињу разговори о стварању Евроазијског парламента

Каират Мами, представник Казахстанског парламента, на свом блогу је написао да следи низ састанака представника парламената Казахстана, Белорусије и Русије, односно, да ће у септембру ове године у Москви бити одржан први састанак новоформиране Радне групе која за циљ има разматрање питања стварања Евроазијског парламента, пренела је руска информативна агенција Регнум.

Пре овог сусрета у Москви, између 27. и 29. августа, парламент Казахстана ће посетити Анатолиј Рубинов, званичник парламента Белорусије и Валентина Матвиенко, представник Руске Федерације, где је такође једна од тема која је уврштена као тачка о којој ће се разговарати оснивање Евроазијског парламента.

Разговараће се и о билатералним односима земаља, али и односима парламената и будућој заједничкој сарадњи.

“Питање стварања Евроазијског парламента мора бити детаљно размотрено и добро промишљено.” – каже Каират Мами на свом блогу.

“Већ се формира заједничка Радна група која ће се бавити питањем креирања Евроазијског парламента и први састанак ове радне групе која ће укључивати све три стране ће бити у септембру у Москви.” – објашњава Мами.

Извор: +Евроазија+Србија+