Захтев за деманти листу „Данас“

0
266

Захтевамо да глупости, лажи и неистине о Српском народном покрету НАШИ које су објављене у листу Данас и на сајту Данас.рс у колумни Вашег лажљивог новинара под именом Гордана Логар буду, у складу са новинарском етиком и законом, демантоване у следећем штампаном издању Данас-а на видно истакнутом месту, као и да тај деманти буде објављен и на сајту Данас.рс.

Наиме, госпођа Логар, из њој познатих разлога, наводи низ потпуних лажи и измишљотина о нама и нашем деловању, што не можемо никако другачије протумачити него као њено прикључење групи злонамерних који желе СНП НАШИ, као и сваки вид патриотског и анти-неонацистичког деловања, да прогласе „есктремистичком“ и негативном организацијом, а овде ћемо цитирати најважнији део:

http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/sudije_promenjenog_misljenja.883.html?news_id=251287

„Za njih nije bilo dokaza da je Ustav potvrđen, da su „Naši“ (SNP 1389) diskriminatorska organizacija koja radi protiv svih drugačijeg mišljenja. Da pravi „crne spiskove“ javno pozivajući tako svoje pripadnike, ali i „simpatizere“ da napadaju i udaraju po svim članovima nevladinih organizacija, na primer. Da razbijaju grad zbog „Parade ponosa“ili premlaćuju sve koji nisu slični njima bilo po nacionalnoj, verskoj ili seksualnoj orijentaciji. Da na Dan državnosti (!) proteklog februara pred licem političara i crkvenih velikodostojnika (doduše bez posledica što je verovatno i Ustavni sud imao u vidu) spaljuju zastavu Srbije, izvikuju sakarednosti, a pri tom postrojeni kao neka vojna formacija pokazuju da su – spremni!“

Нити смо „дискриминаторска организација која ради против свих другачијег мишљења“, нити премлаћујемо било кога, а тек нисмо спалили заставу Србије на Дан државности, као што то измишља и умишља лажљиви новинар, госпођа Логар.

Црне спискове правимо, то је истина, али да скренемо пажњу јавности на кривична дела противуставних невладиних организација која је заташкавао Борис Тадић и њему слични, чиме представљамо ретку невладину организацију која ради у интересу грађана Републике Србије.

Уважићемо деманти који би на јасан начин под насловом „Деманти неистинитих информација о СНП НАШИ објављених у листу Данас“ уз навод горе наведеног дела текста лажљивог новинара Гордане Логар објаснио следеће:

„Лист Данас је сопственим професионалним превидом и пропустом објавио низ лажних и неистинитих информација о организацији СНП НАШИ, где је у тексту новинара Гордане Логар од 18. новембра 2012. године објављено да су СНП НАШИ дискриминаторска организација, организација која премлаћује све који нису њима слични, организација која је запалила заставу Србије на прослави Дана државности у фебруару ове године и низ других неистинитих информација. Наведене ствари немају утемељење у стварности и потпуно су неистините и лажне.“

Уверени смо да ћете поштедети и себе и нас кривичног пријављивања и да ће деманти бити објављен, као и да ћете нас правовремено обавестити о истом.

Унапред хвала и да Вас Бог сачува од глупих и лажљивих новинара,

СНП НАШИ