ВУЧИЋ ЗАБРАНИО ПАТРИОТСКИ СКУП У НЕДЕЉУ !

0
619

Колонијални управник Србије, Александар Вучић, забранио је протест „За нормалну Србију“, који су покрети ОБРАЗ и НАШИ заказали за недељу 18. септембра испред Владе Србије и испред седишта Српске напредне странке.

14349190_1708261149497511_743411853_n

Забрану окупљања људи који се не мире са разарањем породичних вредности формално је изрекло Министарство унутрашњих послова, под изговором (дословно преносимо): „да постоји могућност да се на територији града Београда, као и на простору пријављеног за одржавање јавног окупљања појаве учесници „Параде поноса Београд“, постоји опасност да дође до међусобног сукоба чиме би се угрозила безбедност људи и имовине на наведеном простору“.

Колико је овакво образложење бесмислено, сведочи чињеница да се поворка срама уопште неће кретати поред Владе Србије, док се седиште владајућег СНС-а налази у Новом Београду, читавих пет километара даље! Чак и да се теоретски допусти могућност изнета у образложењу МУП-а, полиција је дужна да без разлике обезбеди све скупове и њихове учеснике, или пак, ако за то није способна, онда да све скупове забрани.

Уместо тога, режим је посегао за очигледном дискриминацијом, забрањујући протест пристојних и породичних људи, а истовремено доводећи на хиљаде полицајаца и трошећи милионе динара из буџета Републике Србије како би скуп јавног неморала по сваку цену био одржан.

Грубо кршећи Устав Србије, који јемчи слободу окупљања и изражавања политичких, верских и других уверења, Александар Вучић је по ко зна који пут показао спремност да се по сваку цену додвори својим западним господарима, слепо испуњавајући све њихове прохтеве на штету српског народа.

С обзиром на режимску забрану окупљања испред Владе Србије и седишта СНС-а, Покрет ОБРАЗ и Српски народни покрет НАШИ позивају све српске родољубе да у недељу 18. септембра присуствују Светој Литургији у православним храмовима, помоле се за спас нашег народа и прикупе духовну снагу за ослободилачку борбу која тек предстоји.