Вучић је бич ЕУ којим се кажњава српски народ!

0
324

 

 

Пише – Иван Ивановић

У случају Србије, уређено друштво, демократски процеси и владавина права су само флоскуле којима се ЕУ служи у јавности, док се иза завеса све наведено гази од стране  Александра Вучића и под будним оком исте те ЕУ.

Александар Вучић кроз своју владавину  погазио је све демократске принципе и начела, укључујући она основна, право на слободан глас и право на посао.

Отворено се гуши  сваки вид опозиционог деловања и брутално се кажњава свако ко се усуди да јавно иступа против актуелне власти. Казне су тешке и крећу се од отпуштања са посла, па све до претњи и медијског линча.

Већина медија, како штампаних тако и електронских налази се под контролом владајуће партије, и служе искључиво као батина за обрачун са политичким противницима (којих је из дана у дан све мање).

Избори су се претворили у ревију терора над гласачима. Избори не само да су неравноправни по заступљености у медијима,  већ се отворено купују гласови грађана преко разних црних фондова, али и јавних фирми. Наравно ту су и уцене, почевши од оних када вас зову из  предузећа у којем сте запослени да морате  гласати за Вучића, па све до оних када вам се активисти СНС-а у току изборног дана безброј пута појаве на вратима да вам укажу како још нисте изашли на изборе и нисте гласали за „његово величанство“.

Када се направе паралеле, режим Слободана Милошевића против којег се запад толико борио је дубоко демократски и толерантан према опозицији, за разлику од овог Вучићевског.

Зашто ЕУ и запад ово допуштају?

Одговор је сасвим јасан и једноставан.

Европска унија погазила је све за шта се „залаже“ и од српског народа  направила је таоца сопствене власти, којој је омогућено да се служи свим средствима за одржавање владавине, али под условом да  заврше започето признавање лажне државе Косово.

И све док Вучић не  буде урадио оно што је обећао страним агентурама пре него што су га довеле на власт, српски народ мораће да се суочава са страховитим репресијама и угрожавањем људских права, а читав систем служиће да Вучић опстане на власти до коначне издаје.

Оно што се поставља као логично питање, то је шта ће бити после издаје Косова. Да ли ће ЕУ пустити Вучића низ воду, и да ли ће он у том случају мирно предати власт, или ће наступити нова фаза тираније, и да ли ће можда прорадити неки нови „Голи оток“ за све политичке неистомишљенике.

Исто питање постављамо и ако се догоди да га запад и даље остави на власти. После оваквог политичког терора тешко се можемо надати да ће  се Вучић вратити на владавину права и покушати да обнови политички систем и демократске вредности које годинама урушава.

Вучић је постао бич ЕУ којим се кажњава српски народ за грехе из прошлости.

 

Док часовник откуцава секунде до наше коначне пропасти, свако нормалан се пита шта нам је чинити?

Диктатор се храни нашим страхом, ћутањем и неделовањем и само због тога опстаје на власти.

Време је за бунт без обзира на политичку опредељеност!

На улици се не бране политичке вредности, него наше људско достојанство!

Србијо покрени се, док те још има!