Војвођанска партија фалсификовала потписе чланова и симпатизера Европске снаге Војводине

dadadПосле објављивања списка оснивача Војвођанске партије, СНП НАШИ контактирао је велики број грађана који су своје податке нашли на списку иако никада нису били чланови те странке. Они траже правну помоћ за подношење кривичних пријава против одговорних у Војвођанској партији.

Тако су СНП НАШИ контактирали некадашњи функционери странке Европска снага Војводине чијих је око 300 чланова без њиховог знања уписано као оснивачи Војвођанске партије. Европска снага Војводине је странка која се пре неколико година ујединила са Војвођанском партијом, али је 2009. године део чланства и руководства напустио ту странку због неслагања садашњим председником ВП Александром Оџићем. Том приликом партију је напустио и комплетан Форум жена које се сад налазе на списку оснивача Вовјођанске партије. Они су партију напустили пре него што су прикупљани потписи за регистрацију, а већина оштећених је из Новог Сада.

Током фалсификовања потписа оснивача ВП нису само коришћени спискови чланова Европске снаге Војводине већ и потписи за кандидовање на изборима па су се међу “оснивачима” ове сепаратистичке Војвођанске партије, ни криви ни дужни, нашли рођаци и пријатељи некадашњих чланова Европске снаге Војводине.

На списку оснивача ВП нашао нашао се и део чланова новосадског Удружења за заштиту потрошача “Просперитет” чији су лични податци такође злоупотребљени о чему нас је известило руководство овог Удружења.

СНП НАШИ захтева да надлежни правосудни органи што пре реагују и казне лица која су приликом регистрације Војвођанске партије злоупотребила личне податке грађана са других спискова али и извршила кривична дела фалсификовања. Српски народни покрет Наши предао је 28. фебруара кривичну пријаву Првом основном тужилаштву у Београду против одговорних лица за фалсификовање потписа грађана и оверавање фалсификованих потписа приликом регистрације Војвођанске партије. Пријава је поднета за кривична дела фалсификовања исправе из чл. 355 ст.2 Кривичног законика РС и кривичног дела фалсификовања службене исправе из чл. 357 ст.1 Кривичног закона РС.

Проверите да ли је Војвођанска партија фалсификовала ваше личне податке >>>

Информативна служба СНП НАШИ