Треба им судити!

Говор Игора Маринковића на протесту због ослобађања Рамуша Харадинаја:

Овде се вечерас окупио антихашки лоби, сви ми који смо предходних десет година упозоравали шта је Хашки трибунал. Да је Хаг сценарио и филм да се Срби осуде, да се Срби окриве за ратове деведесетих.  Нисмо ни очекивали да ће осудити Харадинаја, ни Mаркача ни Готовину јер да су њих осудили осудили би и себе. Они су се борили на истој страни.

Постављам питање, где је хашки лоби?! Где су они који су испоручили Ратка Младића?! Где су они који су испоручили Веселина Шљиванчанина?! Ко ће да суди онима који су вршили притисак на многе Србе да се предају, који су малтретирали породицу Радована Караџића?!

Не би вечерашња одлука хашког трибунала тако болела да се у Хашком трибуналу сада не налазе највећи Срби данашњице који су се борили на Космету, Републици Српској и Републици Српској Крајини да спасу српски народ од новог геноцида.

Ко ће позвати на одговорност Бориса Тадића, Ивицу Дачића, Расима Љајића?! У овој земљи мора бити суђено како онима које је Хаг ослободио тако и онима који су помогли да се том Хагу да легитимитет тиме што су испоручивали Србе.

Сви који су у томе учествовали, и они који су стављали потписе на те потернице, и они који су давали налоге полицајцима да хапсе, и полицајцима који су хапсили, и онима који су потписали да се шаљу преко Тузле у Хашки трибунал, па и пилотима који су возили те авионе и хелихоптере са отетим Србима морамо да судимо!

Видео