Тачијеви људи на српској листи

Писмо Срба са КиМ

Јединствена српска листа о којој брује медији је лаж. Потез канцеларије за Косово и Метохију поводом избора 3. новембра збуњује људе на Косову и Метохији јер је од стране власти из Београда за општину Ранилуг подржан Градимир Микић десна рука Хашима Тачија у стварању независног Косова, који се заједно са супругом Весном Микић (посланик у Скупштини Косова) већ 14 година налази на платном списку прво Рамуша Харадинаја, а сада и Хашима Тачија.

tacijev1
Ранилуг- НАРОД НЕЋЕ МИКИЋА

Питање које се поставља је како је овај човек уопште доспео на такозвану српску листу када је Србији окренуо леђа још 2001. године, прихвативши место заменика градоначелника Косовске Каменице и поред тога што су тада органи Србије још увек били прусутни на тлу ове општине, додуше измештени по околним селима? Одговор на ово питање jeсте да га је на листи поставио Ђорђе Андрејевић стоматолог, који је председник привременог већа, који већ 12 година поред тога што је запошљен у српском Зд.центру и директор косовског Зд.центра, а ту услугу је управо добио од свог вође Микића.

Градимир Микић поседује велико богаство које је стекао радећи за Тачија, јер је до 2000. године био обичан радник у предузећу Биначка Морава и радио као машин-бравар што је његово основно занимање, а како кажу мештани није био баш имућан. Данас за само 12 година је Градимир Микић власник куће на Авали, неколико станова по Београду, спортске кладионице и једног угоститељског објетка у Ропотову (кафић МБМ).

Jавност у овој малој али чисто српској општини је узнемирена, и на изборима неће подржати оваквог кандидата и његову листу, не зато што се противи Србији, овај народ је веран Србији, остао је на својим огњиштима,13 година се борио против албанског терора и прогона, многима су ближњи погинули, киднаповани, живело се без струје, док су за то време Градимир и Весна Микић посланик у скупштини Косова са платом од 2000е, полако постали од породице која једва саставља крај с крајем једна од најимућнијих породица у овом крају.

О каријери и делима овог господина обавештен је цео државни врх односно Влада Републике Србије и постављено је питање да ли је то та српска листа на којој се налазе пулени Хашима Тачија?

tacijev2

Влада полако смањује подршку уз обећање да се у Ранилугу неће мешати, међутим ствар је отишла предалеко. Први је реаговао Министар без портфеља Бранко Ружић, који је у интервјуу датом листу “НИН” навео да је погрешан човек постављен на листи Српска за Општину Ранилуг и да предност и подршку даје другом кандидату Милану Аритоновићу. Поред њега и остали чланови Владе изразили су незадовољство, признајући грешку међутим то признање грађанима не значи ништа и само нам говори да су избори на КиМ под покровитељством Хашима Тачија и да Влада Србије покушава да на све начине обмане грађане на КиМ. Срби на КиМ се налазе у готово безизлазној ситуацији, добијамо претње и од српских политичара и албанских да морамо изаћи на изборе, иначе ће нам бити укинут новац и основна средства и ни на који начин више нећемо моћи да се задржимо на својим вековним огњиштима. Помоћ нам не долази ни са једне стране, и ово је вапај српском народу да нам помогне како бисмо опстали и остали на овом простору.

Србин са КиМ