Сви српски инсајдери – од Будимпеште до Космета

Пише: Вјекослав Церовина

“Косово је срце Србије!” – парола је која је грађане Србије, према истраживању Инсајдера, коштала за последњих дванаест година минимум две милијарде евра. Ова монструозна реченица је прва реченица у спектакуларно најављиваној епизоди “Патриотска пљачка” емисије Инсајдер чији троминутни трејлер је доступан на порталу Б92, а чијих првих минут и по су довољни да у потпуности препознамо највећи бренд ове емисије – антисрпску пропаганду.

Аутори предвиђени Бранкицом Станковић, званом Бранкица Инсајдер, у својој најновијој емисији која се наводно бави криминалним структурама на Космету, фокусирали су се на патриотизам као узрок проблема криминала који се последњих дванаест година врши на територији Републике Србије, па тако и на Космету, уместо на режим и плиткоумну квази-политику који ту пљачку омогућавају последњих дванаест година.

Овде нема ништа чудно, јер знамо да је и режим глупости и издаје који хара Србијом последњих дванаест година, а који је колико видимо, према Бранкичином истраживању, само на Космету грађане Србије коштао најмање две милијарде евра – такође инсајдерски, ни мање ни више него колико и Бранкица.

Овај режим глупости и издаје је инсајдерски, јер у стварности припада евроатлантским бандитима који нападају српски народ и тај режим не припада српском народу, упућен је против свега што је српско и против српског патриотизма, па чак и на уништење саме идеје патриотизма код Срба као главном циљу коначног слома српског народа, јер њихови спонзори добро знају да је на делу првенствено духовни рат и да им нема победе док се не сломи и последња искрица српског слободарства и љубави према слободи, зато што су се кроз векове уназад више пута опекли кроз превид ове готово уникатне особености Срба.

Инсајдерима је прихватљив само тзв. неопатриотизам који се измишља од стране оних којима недостаје правог српског хришћанског традиционалног патриотизма, па зато он мора бити очуван по сваку цену и стога су се Инсајдер екипа и Бранкица у својој мисији успостављања неопатриотских перцепција света окомили на српски патриотизам као главни узрок васцелог криминала у Србији, а посебно оног у делу земље који Срби називају “света српска земља”, јер Боже мој – посебно је тај криминал патриотски и проузрокован светим принципима и врлинама патриотизма.

Бранкица има толико високу интелигенцију да зна да тај криминал није проузрокован најјаднијим политичарима у историји српског народа, виртуелном илузијом о ЕУ која пуни џепове круга двојке и пустоши остатак Србије, искључивом бригом режима о стварима које диктира Брисел и огромном упетљаношћу тајкуна и ситних личних интереса у сваку друштвену пору и највише државне структуре. Она зна да све то није узрок криминала и да то није могуће, јер све набројано припада онима који се исповедају као неопатриоте и који из њима познатих разлога мрзе сваки вид и свако испољавање традиционалног српског патриотизма.

Уосталом, основе тог неопатриотизма је направио и успоставио највећи српски политичар и визионар свих времена, први демократски премијер Србије, добитник престижне награде Бамби, један од највиђенијих људи Сурчина и Земуна, симбол најузвишеније српске политике икад и утемељитељ визије свеопштег просперитета Србије, први Клинтонов изабраник и шегрт – прото-службеник архи-инсајдерске канцеларије у Будимпешти, сада већ одавно покојни, др Зоран Ђинђић.

Зато, неопатриотска проституција и пљачка мора бити скривена иза наводне “патриотске” пљачке и зато назив емисије, која се са својим истраживањима из круга двојке и страних амбасада редовно измешта у друге делове Србије, носи назив “Патриотска пљачка”, али колико год се трудили да спроведу пројекат реинжењеринга појма патриотизам код Срба, некако увек себи дају право име којим јасно објасне да не припадају српском народу, па је тако и са изворним значењем појма “инсајдер” – “онај који је члан банде и као такав зна ствари познате само банди”.

За крај, Бранкици се евентуално може покушати објаснити да је израз “Косово је срце Србије!” у политичком животу Србије афирмисан од 2008. године, а не, како је то истражио њен фамозни инсајдерски тим, пре дванаест година и да та парола кошта само оне чије срце није у Србији, већ оне којима је колевка у Будимпешти, а мама и тата у Бриселу и Вашингтону.