Србија: Забрањен улаз без резервације

0
318

Нашироко познат натпис карактеристичан за ноћне клубове, кафане и дискотеке у земљи Србији је одавно узео маха у свим областима друштва. Ми Срби изгледa више од свега волимо када је нешто резервисано за нас.

Тако смо још одавно почели са обавезним резервацијама, рецимо столова у ‘клубовима’ по мањим провинцијским градовима, чији капацитети у принципу никад нису попуњени. Јер ето, осети се човек битније кад дође у ‘клуб’, а на столу стоји папирић са његовим именом или надимком.

Па реално, зашто да људи не виде који је сто резервисао ‘Робија’? Зашто да људи не знају који је ‘Кристијанов’ сепаре? Како онда да знају који је ‘Главоњин’ сто, којем ако се приђе, поломиће им руке? Или замислите сад, нека ‘битнија’ градска девојка која, рецимо, тежи да постане старлета, дође у тај исти клуб са дечком који је неки небитни обични Милан, Марко или Драган и нема свој резервисан сепаре, не дај Боже чак ни сто?

Па нема смисла, не иде то тако. Важна је резервација. Тако смо ми у Србији резервисали све. Људска права смо резервисали за ЛГБТ активисте, навијаче за хулигане, патриоте за фашисте, а оно најважније, политику, за курве. Сигурно сте бар једном у животу чули фразу ‘политика је за курве, учи ти школу и гледај своја посла’, барем од оца кад онако ‘у пролазу’ прокоментаришете неко политичко дешавање. Чули сте сигурно и за незадовољство омладином те мало ‘старије гарде’.

Ма знате сигурно ону старију гарду, што ако им случајно не устанете у аутобусу, ви сте дрски и неваспитани, а ако их питате да седну извређају вас, јер на шта то личи да их питате да ли хоће да седну, па немају они сто година! Значи закључак у принципу, ми млади смо неспособни, а политика је резервисана за курве. Они су, кажу, пробали петог октобра, они су могли и умели, заменили једно зло за друго, још веће, и то је то, другачије не може, а ми треба да гледамо неке битније ствари и да не ‘бистримо’ политику. Које су то битније ствари од наше будућности?

До наше ‘јесени живота’ би требало да има још много, а плашим се да овим темпом период средњих година почиње све раније. Крајње је време да се пробудимо и укинемо олошима резервацију за наше животе и нашу будућност. Држава је власништво народа а не неколицине лопова, диктатора и израбљивача сиротиње. Ми имамо резервацију за наше животе, наше изборе, наша права и слободе!

Политика је резервисана за сваког од нас појединаца, јер суштина политике је организовање, вођење и регулисање заједничког живота људи, а не терор шаке криминалаца над већином поштених грађана!

Ђорђе Михаиловић