СНП НАШИ УПУТИЛИ ДОПИСЕ ЈАСНИ МАТИЋ, СНЕЖАНИ МАРКОВИЋ-САМАРЏИЋ И ИВИЦИ ДАЧИЋУ

  Српски народни покрет НАШИ је упутио званичне дописе Јасни Матић, државном секретару за Дигиталну Агенду и Снежани Марковић-Самарџић, министру омладине и спорта као покровитељима противуставне манифестације “Шер конференција”, као и Ивици Дачићу, министру унутрашњих послова и вицепремијеру Србије, са захтевом да подхитно активирају надлежне државне органе и спрече промоцију организације “Косово 2.0” чија је званично декларисана мисија “представљање нове европске државе Косово” на предстојећој Шер Конференцији.

  У допису смо упозорили на извршење кривичног дела и захтевали од поменутих државних органа да се званичним саопштењем ограде од ове конференције, наложе Егзиту да подхитно скине са својих сајтова и промотивних материјала пројекат “Косово 2.0” и откажу најављену промоцију истог, као и да прекину сарадњу покровитељства са Шер Конференцијом и врате новац дат Егзит Фондацији у буџет Републике Србије.

  СНП НАШИ ће поднети кривичну пријаву против Егзит Фондације и менаџмента Шер Конференције, а уколико иједан од упућених захтева министарствима не буде испуњен кривично ће бити гоњени и одговорни у поменутим министарствима због кривичног дела подривања уставног поретка Републике Србије и учешћа у промовисању нелегалне државе Косово на територији Републике Србије.

  СНП НАШИ јавно позивају Јавно тужилаштво Републике Србије да, у складу са својим уставним и законским обавезама, подхитно подигну оптужницу против одговорних у менаџменту ШЕР Конференције и ЕГЗИТ фестивала због кривичног дела подривања уставног поретка Републике Србије и учешћа у промовисању нелегалне државе Косово на територији Републике Србије, као и да покрену процес забране невладине организације Егзит Фондација због несумњивог противуставног деловања.

  СНП НАШИ ће у сарадњи са другим патриотским и српским навијачким организацијама 28. априла 2012. године у 15 часова организовати мирни протест испред Дома омладине у Београду са јасном поруком да је отети Космет света српска земља и да је промоција шиптарске нарко-државе Косово у Београду недопустива.

  ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СНП НАШИ