СНП НАШИ: Тијанићу, где је нестало право да се зна све?!

Српски народни покрет НАШИ јавно упућује питање Александру Тијанићу, генералном директору РТС-а и пита управу Радио-Телевизије Србије где је нестало право грађана Србије да знају све, обзиром да се РТС у последњих месец дана претворио у дежурног информатора геј прајд пропагандиста и ЛГБТ адвоката.

Док се објављује свака реч и преноси свака конференција ЛГБТ група, редовно се заобилазе саопштења и конференције невладиних организација која се супростављају геј-прајд пропаганди, а најбољи доказ за то је конференција одржана 3. октобра 2012. године, у Прес центру УНС-а, под називом “Стоп духовном и моралном терору” на којој су СНП НАШИ представили Предлог закона о забрани геј прајд пропаганди на територији Републике Србије.

Радио-Телевизија Србије редовно се бави организацијом СНП НАШИ, али само када је то везано за наше уличне протесте и то под називима “десничарска, екстремна” организација, а сваки пут када посегнемо за правним инструментима и законским правима решавања проблема на које указујемо јавности – нас на РТС-у нема, што је ево случај и са Предлогом закона о забрани геј прајд пропаганде на територији Републике Србије, што је свакако тема која ће грађане итекако занимати и што је свакако потпуно важан друштвени искорак у решавању проблема званог ЛГБТ.

Селективни приступ није принцип објективног новинарства, али можда понашање РТС-а и не треба да нас чуди, јер је то сервис који је прекршио и основни постулат објективности у новинарству, па је себе накитио атрибутима јавни медијски сервис “европске Србије”, газећи свој објективни и стварни назив “јавни медијски сервис Србије”.

СНП НАШИ јавно захтевају од РТС-а да подхитно јавност, посебним прилогом у дневнику у 19.30 часова, информише о нашем Предлогу закона о геј прајд пропаганди на територији Републике Србије и престане са принципима отворене или скривене политичке дискриминације коју примењује својим селективним и крајње непрофесионалним приступом овој важној теми за друштво и грађане Србије, јер грађани имају право да знају СВЕ!

Информативна служба СНП НАШИ