Спречити регистрацију “Грађанског савеза” у складу са Уставом

Српски народни покрет НАШИ је упутио допис Јавном тужилаштву Републике Србије са апелом да предузму мере на сузбијању противуставних невладиних организација, а поводом појављивања још једне противуставне групе која се у јавности представља као “Грађански савез”, а иза које стоје лица Радомир Глушац, Марија Обрадовић, Љуба Кенинг, Александар Краус и Љиљана Алексић.

У тексту објављеном у листу Данас 12. јуна 2012. године, лице под именом Радомир Глушац саопштава да ће у сарадњи са наведеним лицима основати невладину организацију “Грађански савез” чији политички програм дефинише и види Косово као независну државу, што је директно противуставно политичко деловање.

Апелујемо на надлежне органе да у најхитнијем року поступе у складу са својим законским и уставним обавезама и овлашћењима, те спрече даљу пропаганду оваквих идеја у друштву и спрече било какав покушај промоције или регистровања овакве невладине организације на територији Србије, а наведена лица процесуирају у складу са законима Републике Србије.

СНП НАШИ изражавају забринутост да ће у Србији бити све више и више покушаја да различите невладине организације на овакав и сличне начине подривају уставни поредак, стварају амбијент политичког безвлашћа и хаоса и практично легализују противуставно деловање.

Случај Косово 2.0 и противуставно деловање Шер конференције је најбољи показатељ колико су тужилаштво и надлежни органи неспремни да реагују у оваквим ситуацијама, где су услед недостатка њихове реакције, СНП НАШИ морали да раде њихов посао и притиском на јавност и медије спречавају промоцију шиптарске организације Косово 2.0 на Шер Конференцији. Косово 2.0 је шиптарска организација која промоцију нове европске државе Косово има декларисану као главну мисију свог деловања на свом званичном сајту.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СНП НАШИ