СНП НАШИ поднели кривичну пријаву против Егзит фондације

Српски народни покрет НАШИ је поднео кривичну пријаву против Егзит Фондације (Шер Конференције) због подривања уставног поретка које укључује низ кривичних дела дефинисаних у Кривичном законику Републике Србије као што су признавање капитулације или окупације дела територије Републике Србије, удруживање ради противуставне делатности, припремање дела против уставног уређења и безбедности Србије, шпијунажа, као и изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости.

Кривична пријава је поднета Јавном тужилаштву Републике Србије против Егзит Фондације, организације Докукино, организације Косово 2.0, али и Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Министарства омладине и спорта Републике Србије, као и Управе за дигиталну агенду Републике Србије због учешћа у овом противуставном деловању кроз званично покровитељство Шер Конференције и неизвршавања својих службених, законских и уставних обавеза.

СНП НАШИ очекују од Јавног тужиоца да поступи у складу са својим законским и уставним обавезама и овлашћењима у циљу привођења правди одговорних лица, као и да цео процес закључи забраном наведених противуставних организација – на првом месту Егзит Фондације, али и организације Докукино и Косово 2.0.

У циљу одбране друштва од неонацистичких идеологија и примитивизма који шире невладине организације које делују под окриљем западних амбасада на територији Републике Србије, СНП НАШИ ће бескомпромисно и свим средствима вршити притисак на корумпиране власти да овај цео случај буде расветљен до краја, а да почиониоци наведених кривичних дела буду најоштрије санкционисани.

Документ кривичне пријаве поднете Јавном тужилаштву Републике Србије 28. маја 2012. године је доступан на званичној интернет презентацији СНП НАШИ.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СНП НАШИ