Кривична пријава против Егзит фестивала због противуставне и срамне промоције лажне државе Косово

Српски народни покрет НАШИ захтева од власти Републике Србије и МУП-а Србије да подхитно спрече одржавање промоције прошиптарског пројекта “Косово 2.0” на конференцији ШЕР (Share Conference) коју организује фестивал ЕГЗИТ, а која је најављена за 28. април 2012. године у Београду, у Дому Омладине.

ШЕР конференција је као део свог програма за 28.април 2012. године најавила представљање овог пројекта, као и учествовање људи који стоје иза пројекта “Косово 2.0” на самој конференцији, а пројекат “Косово 2.0” се бави директном промоцијом нарко-државе Косово као независне државе која није у саставу Републике Србије, што представља директно подривање уставног поретка Републике Србије.

Овај пројекат поред промоције “Косовара као младе нације и Косова као државе”, објављује и чисто политичке текстове и студије бавећи се директно питањима односа Србије и измишљене државе “Косово”, при томе нападајући и изругивајући се братским односима Руске Федерације и Републике Србије.

СНП НАШИ позивају Јавно тужилаштво Републике Србије да подхитно подигне оптужницу против одговорних у менаџменту ШЕР Конференције и ЕГЗИТ фестивала због кривичног дела подривања уставног поретка Републике Србије и промовисања нелегалне државе Косово на територији Републике Србије, а у складу са својом грађанском обавезом и правима, СНП НАШИ ће поднети и кривичну пријаву против поменутих починиоца овог кривичног дела.

Захтевамо од Министарство културе, информисања и информационог друштва Републике Србије, као и Министарства омладине и спорта Републике Србије, да у складу са моралним принципима и својом уставном и законском обавезом прекину сарадњу и покровитељство ове конференције, као и да се јавно ограде званичним саопштењем од овог кривичног и противуставног дела, а средства грађана Републике Србије којима финансира овај противуставни догађај траже назад од организатора и врате их у буџет Републике Србије у најбржем могућем року, у супротном ће СНП НАШИ и против одговорних у министарствима поднети кривичне пријаве због саучесништва у подривању уставног поретка Републике Србије.

СНП НАШИ позивају све патриотске организације, српске навијачке организације и родољубе да 28. априла у 15 часова испред Дома омладине у Београду изразе свој мирни протест против овог противуставног и скандалозног деловања организације ЕГЗИТ, као и да својим окупљањем још једном укажу на чињеницу да српске патриотске организације бивају прогоњене претњама забране и монтираним судским процесима, док друге организације које су под покровитељством страних амбасада и под покровитељством државних министарстава несметано врше најтежа кривична дела подривања уставног поретка.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СНП НАШИ