СМЕЖУРАНО УДБАШКО МУДО 3 – Питање за Шешеља – Ко је убио Паску Јовић?

У СРС је важило правило да је Шешељ алфа и омега странке и да се око свега пита, а да су сви остали потребни једино као икебана. На најмање супротстављање се избацивало из странке, а било је и оних који нису прошли тако јефтино.

Један од њих је Слободан Јовић бивши високи функционер Радикала. После јавног сукоба са Војиславом Шешељем и откривања низа криминалних делатности у странци Јовић је  по старом добром обичају одмах и искључен из СРС, али и оптужен као и сви његови страначки противници да је разлог искључења што “ради за службу”.

Ту се сукоб Слободана Јовића и Шешеља није завршио. Пошто Јовић није схватио озбиљно упозорење дошло је до распламсавања сукоба.  Након неког времена његова супруга Паска Јовић пронађена је заклана у просторијама своје галерије “Спај” у Новом скојевском насељу. ”

Слободан Јовић није ћутао ни поводом тога, већ је касније је оптужио Шешеља за убиство своје супруге Паске Јовић. Односно означио га је као наручиоца убиства.

У интервјуу за “Нашу борбу” Слободан Јовић је изјавио следеће

“И даље остаје та сумња с обзиром да убица није пронађен – рекао нам је пре неколико дана у телефонском разговору господин Јовић, не зелеци да сире образлазе спекулације о Шешељевој, наводној, умешаности у смрт Паске Јовић. Одмах после убиства, Јовић је у нашем листу рекао да су њему и другим члановима странке упућиване претње по напуштању радикала.”

Истрагу је водио инспектор Драган Радишић, који је у јуну 1996. изрешетан на улазу у своју зграду. Јовић је тврдио да му је Радишић говорио да има сазнања али не и доказе да су морбидни злочин извршили чланови обезбеђења СРС-а. Полиција до данас није открила ни ко је заклао Паску Јовић, ликвидирао инспектора, а велом тајне обавијена је и смрт Слободана Јовића, као и његовог саборца и, такође, бившег радикала Мирка Војчића.

Јовић је пре смрти чак успео и да напише књигу о криминалу Војислава Шешеља и СРС, која се звала “Радикални бек-стејџ” у којима је све описао и дао конкретна имена и презимена.

Војислав Шешељ никада није саслушан поводом ових навода свог бившег, а сада и покојног страначког колеге.

Можда је право време да се коначно саслуша и да одговор да ли је имао нешто са убиством Паске Јовић, јер убиство никада не застарева.

Исечак број три из књиге “Смежурано удбашко мудо, Војислав Шешељ”