САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ СМРТИ БИВШЕГ ПРЕДСЕДНИКА КУБЕ ФИДЕЛА КАСТРА

0
949

Поводом смрти Фидела Кастра вође кубанске револуције и бившег председника Кубе, СНП „Наши“ упутили си изразе саучешћа и солидарности породици Кастро, влади и народу Републике Кубе у којој се наводи: “ Одлазак Фидела Кастра је ненадокнадив губитак не само за народ слободарске Кубе, већ и за све прогресивне људе широм света.

15209192_279296569135396_1930860221_n

Фидел Кастро је био један од највећих државника у другој половини двадесетог века, неприкосновени борац за правду и истину у свету. Његова политика мира била је увек супростављена било ком виду агресије, терору империјалних сила, глобализацији и Новом светском поретку а био је увек на страни слабијих, обесправљених и експлоатисаних.

Фидел Кастро је био велики пријатељ српског народа, и то доказује његова веома гласна подршка у годинама искушења, када је наша земља била изложена притисцима од стране Запада и крвавој НАТО-агресији. Оштро се противио такозваној независности јужне српске покрајине Косова и Метохије, наглашавајући да се ту ради о отвореном нападу на једну суверену земљу- Србију.

Фидел Кастро више није жив, али живеће његове идеје у сваком од нас који се бори за националну слободу и социјалну правду. За српски народ име комаданта Кастра симболише чврст темељ српско-кубанске солидарности и пријатељства! “ НЕКА ТИ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА КОМАДАНТЕ! HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!

Српски народни покрет „Наши“

Информативна служба