Разлози за доношење Закона о забрани геј прајд пропаганде

VjekoslavCerovinaПише: Вјекослав Церовина

(Део из текста Предлога закона о забрани геј прајд пропаганде на територији Републике Србије СНП НАШИ)

Закон о забрани геј прајд пропаганде је неопходно донети из вишеструког броја разлога, али првенствено због очувања јавног морала српског друштва, заштите породице и деце, спречавања тешких облика дискриминације над српским народом у њиховој држави матици, као и заштите уставног права на слободно изражавање моралних и верских уверења и вере.

Анализа стања показује да је геј прајд пропаганда потпуно противуставна и противзаконита на територији Републике Србије и потпуно противна вољи већинског православног српског становништва и већинској вољи других грађана који живе у Републици Србији.

Геј прајд пропаганда подлеже хитној забрани, а овде ћемо навести неке основне разлоге и примере противуставности:

–          геј прајд пропаганда угрожава јавни морал који је заштићен као уставна категорија и који је заштићен целим низом закона Републике Србије

–          геј прајд пропаганда је изразито неморалног карактера и представља промоцију неморала

–          геј прајд пропаганда је изразито антихришћанског и богохулног карактера

–          геј прајд пропаганда је у Србији вршена под снажним и отвореним и скривеним притиском ЕУ институција и геј лобија из иностранства о чему су јавно посведочили и сами државни функционери у медијима

–          домаће геј прајд организације се залажу за циљеве идентичне циљевима глобалних геј прајд организација, а то укључује имплементацију геј прајд пропаганде у образовне институције, вртиће, основне и средње школе, као и у све друштвене поре са циљем мењања закона у сврху остваривања могућности венчавања истополних бракова, усвајања деце од стране хомосексуалаца итд.

Због противљења геј прајд пропаганди огромне већине становништва Републике Србије и очигледног противуставног и противзаконитог карактера геј прајд пропаганде, овим законом ће се постићи недвосмислено уређење и ефикаснија заштита уставом и другим законима загарантованих права српског народа и других грађана који живе у Републици Србији.

Такође, опште мишљење које се све више чује у стручној и широј јавности је да је геј прајд пропаганда угрозила права хомосексуалаца у Србији, као и да нема апсолутно никакве суштинске везе са правима хомосексуалаца.

Геј прајд пропаганда и они који стоје иза исте манипулишу интересима особа које се исповедају као хомосексуалци и доводе у заблуду ширу јавност да су неки од њихових циљева уставна обавеза Републике Србије, а пример је пресуда Уставног суда Србије којом је забрана “Параде поноса” 2009. године окарактерисана као противуставна, где су фалсификоване чињенице о овом догађају, заташкана сва кривична дела која су починили организатори овог догађаја и “Парада поноса” лажно Уставном суду Србије представљена као “мирно окупљање угрожене мањине”.

Овај закон као правни оквир који обухвата сву наведену проблематику на једном месту спречава манипулацију проблемима, чињеницама о “геј прајд” покрету и идеологији и манипулацију правима и статусом оних који се исповедају као “сексуално специфични”, односно, као особе хомосексуалног опредељења, штити законске одредбе о сексуалности као приватној ствари, штити грађане од било каквог узнемиравања нечијом сексуалном оријентацијом и представља најбоље решење којим ће се спречити ширење противуставне и незаконите геј прајд пропаганде на територији Републике Србије.

Овај закон штити уставом и низом закона загарантовано право на јавни морал и брани грађане од јавног испољавања хомосексуалности као морално неприхватљивог и узнемиравајућег акта при томе штитећи универзалне вредности породице и традиционалног васпитања и начина живљења православног српског народа и других верских заједница и грађана који живе у Републици Србији.

Као такав, закон спада у оне законе неопходне друштву за просперитет демократског и моралног друштва и оне законе које држава мора и треба подхитно усвојити и строго примењивати.

Комплетан Предлог закона о забрани геј прајд пропаганде можете погледати ОВДЕ