Протест против Шиптара и Вучића због отимaња Трепче

0
558

Протест „Не дамо Трепчу“ одржан  je 16.10. 2016 на Тргу Републике у Београду. Окупљени представници неколико родољубивих организација критиковали су такозване власти у Приштини због покушаја отимања српске имовине, али и режим Александра Вучића који су оптужили за помагање Шиптарима.

nedamotrepcu1

На Тргу је доминирао транспарент са силуетом премијера Вучића у знаку „забрањено“.

Председник Спрског народног покрета Наши Иван Ивановић оптужио је Вучића да глуми противљење отимању Трепче и да је све то договорио у Бриселу са својим „шефовима из ЕУ“.

nedamotrepcu2– Не отимају нама Трепчу Шиптари са Косова већ ови Шиптари из Владе Србије – рекао је Ивановић.

Председник Образа Младен Обрадовић рекао је да је Вучић до недавно глумео родољуба али да су сада све маске пале.

– Вучић је пре две године организовао војну параду у част Путина а сада, када су маске пале, најбољи пријатељи су му Бил Клинтон, Тони Блер и Еди Рама – рекао је Обрадовић.

nedamotrepcu3Он је истако да овај режим неће владати вечно и да свака издаја има крај.

– Док има Срба има и Светосавља, а док буде Светосавља биће и Србије – рекао је он.
nedamotrepcu4Марко Димитријевић из Српске акције казао је да Трепча није само политичко, правно већ и егзистенцијално питање за Србe са Космета који раде у Трепчи. Он је објаснио да када се узму у обзир и чланови породица радника Трепче, да отимање овог предузећа представља напад на егзистенцију више од 12 000 људи.

nedamotrepcu5Марко Гајиновић из Националног српског фронта рекао је да се српски родољуби не боре само против режима Александра Вучића већ и проевропске опозиције која је подједнако лоша за Србију.

Извор: Правда