Протест и упозорење РТС-у!

nashiprotestzastaveСНП НАШИ улаже жесток протест поводом најављене емисије “ДА МОЖДА НЕ”, новинарке Оливере Ковачевић, којa ће бити емитована 3. априла од 21 час и која на крајње једностран и безобзиран начин позива госте у емисију обмањујући гледаоце РТС-а да ће моћи да се чује више мишљења о теми “Спискови србомрзаца”.

Новинарка Оливера Ковачевић позвала је госте попут Бранка Радуна, Борке Павићевић, Горчина Стојановића који се налазе на поменутом списку, међутим није позвала никог испред СНП НАШИ који су тај списак и саставили и на тај начин од емисије је направила пљуваоницу и суђење СНП НАШИ без могућности одбране.

На овај начин Оливера Ковачевић пљунула је на новинарску етику, истину, правду и постала је само једна од оних које смо и ставили на списак србомрзаца из сличних разлога попут увођења политичког једноумља у Србију и гебелсовских метода у јавном животу.

СНП НАШИ свакако није једна од организацијица са којом се може поигравати на овакав начин и ово је упозорење РТС да престане са оваквим видом обмањивања јавности и једностраних емисија у којима се не чује глас две стране као у овом случају.

СНП НАШИ очекује да ће ово грубо кршење новинарске етике бити веома брзо исправљено и да ће моћи да се чује и глас нашег представника на РТС-у.

На овакав начин РТС престаје да буде глас народа, већ нас враћа у деведесете, када је био познат у народу као “ТВ БАСТИЉА” због политичке необјективности које се поново враћа на велика врата, а СНП НАШИ добро знају како треба срушити Бастиљу.

Срдачан поздрав!

Иван Ивановић
Председник СНП НАШИ