Продаја идеологије – исечак из књиге Политика из мог угла

ivanovic-politikaizmoguglaКњига „Политика из мог угла“ је ауторско дело Ивана Ивановића које сагледава појединца у призми личног односа ка ономе што уопштено називамо политика, а својим сагледавањима, мишљу и речју, аутор је упућен на светосавску философску идеју и кроз универзалне историјске примере српског витештва и примере живота српских светитеља кристалише одговор на питање истинске српске политике, али и разликовања изворног српског национализма као живе делатне љубави и израза живе вере у победу од свих других лажних привида истог.

Књигу је могуће наручити по цени од 200 динара путем и-мејла snpnasi.info@gmail.com или на телефон: 064 992 77 44.

 

Улицама ходају будући.

Графит

Политички и друштвени талог у којем се налази Србија последица је губитка свих моралних и друштвених вредности код политичара који су узели одговорност да воде народ и државу и себе представљају народним месијама, док су у реалности носиоци политичког дилетантизма, корупције, продаје идеологије странака и било каквих уверења и убеђења, а све зарад личног и партијског интереса.

Такозвана политичка елита својим (не)делима уверила је народ да су сви политичари исти и да је циљ доласка на власт да се за кратко време што више обогати, или народски речено накраде, што је и истина.

Све политичке странке које су на власти биле су финансиране од тајкуна и страних амбасада и то је један од разлога зашто гледају да испуне све захтеве и интересе својих финансијера и налогодаваца.

Са друге стране, интерес народа је занемарен, а самим тим и државни, политичке партије представљају скупину лакрдијаша и лоше глумачке театре који забављају одређене друштвене групације и првенствено служе као друштва илузиониста која ће вам све понудити осим истинских промена.

Политичке странке на нашем поднебљу не могу да одговоре и реше основна питања која тиште српску нацију и друштво. Корен проблема лежи у чињеници да ниједна политичка партија није била доследна својој политици и бирачима, односно идеологији.

Гомила супротстављених странака и политичара у ствари чине један заједнички театар у којем свако има своју улогу, а главне улоге су додељене вечито сукобљеним патриотама и демократама, односно странкама које се крију иза лажног патриотизма и лажне демократије.

На тај начин од свих нас су створили учеснике представе у којој политичари вешто глуме своје улоге.

Све странке и њихови лидери на прво место поставили су страначке и властите интересе, занемарујући вољу бирача, предизборна обећања и идеологију странке.

Странка је постала предузеће које доноси огромну зараду, и све је дозвољено како би предузеће остварило што већи приход.

Безброј пута смо се могли уверити да највећи политички непријатељи формирају власт и то не ради народног спаса и мира у друштву, већ искључиво ради зараде.

Србија данас нема опозицију, све политичке партије и њихови лидери били су бар једном заједно у власти.

Народ који се налази на ивици егзистенције, уз гомилу нерешених националних питања, свакодневно доживљава нове обмане и то од истих људи, који додуше, повремено промене имена странака и долазе са новом причом, тј лажима као да су се тек појавили у политици.

Демократе постају националисти, националисти либерали, либерали конзервативци…

Посебно интересантно је да у сваку “новоосновану“ странку прво долазе они који су избачени из своје претходне.

Колико су садашње политичке странке постале омражене у народу и колико уживају поверење најбоље говори чињеница да је све већа апстиненција бирача пред сваке нове изборе.

Излаз из блата у које смо убачени не својом вољом постоји. Борба за своју државу и социјална права њених грађана није нова и неостварљива идеја.

Потребни су нови људи који ће ту идеју спровести у дело, људи који ће се борити за истину и правду, људи који ће имати храбрости да се суоче са неправдом ма од кога долазила.

УЛИЦАМА ХОДАЈУ БУДУЋИ – ново време доноси нове људе који су способни да спроведу системске промене у нашем друштву и нову енергију без које је немогуће доћи до националног узлета и заноса који доноси суштинске промене.