Постављање спомен обележја жртвама комунизма

јоаникије-новомученикУ организацији општинског одбора СНП НАШИ – Аранђеловац, деветнаестог септембра 2013. године, на дан када су партизанске јединице ушле у Аранђеловац биће постављено спомен облежје невино пострадалим жртвама комунизма. У Аранђеловцу је без икакве пресуде побијено преко три хиљаде грађана и осталих људи који су доведени у логоре које су организовале партизанске јединице, а њихов једини грех је био што су антикомунистички оријентисани.

У самом граду се налази више масовних гробница које до данашњег дана нису обележене нити се страдалима зна гробно место. Међу убијенима се налази и митрополит црногорско приморски Јоаникије који је и канонизован у светитеља.

СНП НАШИ позива све да 19. септембра у 17 часова дођу испред Спомен костурнице из Првог светског рата у Аранђеловцу у чијој се близини налази једна од масовних гробница и где ће бити одржан помен страдалима од комунистичког терора, а затим ће на једном од масовних стратишта невиних Срба и антикомуниста бити постављено спомен облежје.

Информативна служба
СНП НАШИ