Одговор ЕУ лобисти др Стевици Деђанском

0
467

vjekoslav-cerovina

Пише: Вјекослав Церовина

Поштовани Стевице,

 

видели смо твој текст о нашој организацији под насловом „Деструктивни национализам“. Ивановић није тренутно ту – има неке хитне обавезе у иностранству, можда си чуо на тв-у, па сам приморан ја да се бакћем са тобом, а иначе Ивановић је „најдеструктивнији националиста“ међу нама, јер највише и најбоље уништава такве појаве као што си ти, али ето немаш среће да те уништи најдеструктивнији националиста у земљи.

Питаш се зашто су Радун и Анђелковић на списку, иако је Ивановић већ објавио текст о томе. Твој колега Бранко Радун је реченицом „нисам променио све своје ставове“ у емисији „Да Можда Не“ дао најбољи одговор на твоју дилему и ударио печат на своје место на списку као „режимски кловн“. За другог твог колегу Драгомира Анђелковића смо исто дали црно на бело један од разлога зашто се налази на списку, конкретан доказ да подржава велеиздајничку ЕУ политику, а реч је о тексту у листу Курир. Нема ту ништа нејасно, а ти се појављујеш са текстом у фазону „организацију Наши је направила нека тајна обавештајна служба“.

Даље, на почетку свог текста причаш о организацијама које раде на „уништавању националне идеје“, а затим у следећој реченици кажеш – цитирам: „Да кажем да то неке њихове вође раде за тричавих десет хиљада динара месечно. Зна се од кога добијених!“ При томе, кобајаги говориш уопштено о организацијама, а јасно алудираш на СНП Наши кроз термине „њихове организације“, „њихове вође“, „њихов списак“. Значи, имаш рок од 48 сати да објавиш на сајту Видовдан које „неке њихове вође“ раде на уништавању националне идеје за тричавих десет хиљада динара месечно и од кога су те паре добијене?! Односно, да прецизирамо – имаш рок до суботе, 12. априла, до 20 часова, да објавиш те информације на насловној страни сајта Видовдан. У противном, чим прође дати рок, уколико то не објавиш, СНП Наши покрећу кампању посвећену теби и твојим колегама из Видовдана на ту тему. Субота 20 часова!

После тога кажеш – цитирам: „Када се заврши иницијална разорна улога тих корисних идиота, тј. националиста по занимању, онда долазе озбиљнији играчи који даље стварају и користе њихов имиџ.“

Да ли је ово опис СНП Наши или тебе, Радуна и Анђелковића који се финансирате из државних буџета и певате хвалоспеве о Вучићу, кнезу Милошу и маршалу Титу?! Ко је овде националиста по занимању и чији „национализам“ држава плаћа?! Ко је овде „корисни идиот“?! Бранко Радун на РТС и Б92, Драгомир Анђелковић у Куриру или Иван Ивановић у затвору?! Кога „озбиљни играчи стварају и користе њихов имиџ“?!

Онда следе јаче изјаве од Радунових, где Стевица Деђански пита „да ли је заиста потребно правити листе да би српски народ знао ко је Соња Бисерко?“, па онда иде и даље и каже „сви знају ко су они и сви то осуђују, али ставити их на неку листу, биће протумачено као позив на линчовање.“

Па него на шта, Стевице, него позив на „линчовање“?! Да их зовемо на сок и колаче?! На максимално „линчовање“, али не од стране СНП Наши или народа, а тек не у оном смислу како то они са списка желе да представе, него од стране државе по закону да се „линчују“! Да се најоштрије казне за сва кривична дела која су починили и то у складу са законом и Уставом Републике Србије. Ми списком реагујемо – и то након што смо „нормално и пристојно“ предавали низ кривичних пријава корумпираном тужилаштву – са циљем да им покажемо да их тужилаштво игнорисањем њихових кривичних дела само привремено може заштитити, али их не може сакрити, а тек не обезбедити им да се даље мирно промовишу и позиционирају као неки „политички коректни“ делатници или уопште као „политички“ делатници.

А сви они који немају кривичних дела, а на списку су – попут твојих колега, на списку су као својеврсни политички „покровитељи“ и „саучесници“ криминалног политичког система, велеиздајничке политике, велеиздајничког режима и система србомрзачког говора мржње, а наше легитимно законито право и наша морална дужност као Срба и као једне од најистакнутијих и најактивнијих патриотских организација у земљи је да политички оквалификујемо и ставимо на „списак издајника“ свакога за кога имамо доказе да помаже издајничку политику. Уместо одговора на конкретне аргументе које смо изнели добили смо текстове о томе да смо ми „екстремисти и да иза нас стоје обавештајне службе“.

Потпуно је сувишно коментарисати даље небулозе овог типа у твом тексту „Деструктивни национализам“, сем што као закључак можемо да изведемо да има истине у томе да смо ми „деструктивни националисти“, јер заиста уништавамо „све издајничко што гмиже“, али је апсолутна – необориво доказана – истина да је разлог због којег смо „твоје колеге“ ставили на списак оно што се може назвати „деструкција национализма“. Промовишете „национализмом и патриотизмом“ и „једино одрживом и реалном српском политиком“ балансирање односа са Русијом у циљу чланства Србије у бандитској Европској Унији. Смешно. Да вас нема, Обама би вас направио! И тебе, и Бранка и Драгомира.

Оно на шта још морам да ти одговорим, јесте део твог текста који носи поднаслов „Покушај блаћења Русије“.

Наиме, ми не само да смо у домаћој, али и у руској, јавности перципирани као проруска организација, и то већ годинама – од самог почетка нашег рада 2006. године, него смо и глобални лидери у главној политичкој теми данашње модерне Русије, а то су евроазијске интеграције и Евроазијски Савез. Подсећамо јавно овим путем ова три квази-геополитичара и квази-аналитичара да су СНП Наши прва организација на свету, ван Руске Федерације, која је објавила званични политички програм евроазијских интеграција под насловом „Први српски политички програм евроазијских интеграција Србије“ и то скоро годину дана пре него што је Владимир Путин у свом тексту у листу Известиа у октобру 2011. године обелоданио стварање Евроазијског Савеза као основну званичну стратегију развоја Руске Федерације. Зато ови геополитички квази-аналитичари између осталог не могу да поднесу Наше, јер знају да ако желе истинито да пишу о историји евроазијских интеграција у Србији и развоју руске политичке мисли у Србији – на прво место морају да ставе СНП Наши и то у најлепшем могућем светлу, док они у тој причи практично не постоје.

Такође, знају да су СНП Наши једина организација у Србији која може са пуним правом рећи да је својим активним вишегодишњим политичким деловањем, како у Србији, тако и у Русији, и активном сарадњом са највећим руским – и веома малобројним у то време – заговорницима евроазијске идеје реално допринела процесу који је довео до тога да ова идеја ојача у политичким и интелектуалним круговима Русије и да највиши државни врх Русије донесе одлуку о евроазијској стратегији.

Ствар је јасна, какве патриоте, такви и геополитичари. Ове велике и необориве истине најбоље говоре о томе колико сте ви, а колико смо ми, били у протеклим годинама привржени патриотизму, па и руској политици или политици Русије. Никаква ваша сарадња са руским амбасадором то не може променити. Наша посвећеност патриотизму је била таква да је резултирала да у Србији будемо оно што су и у Русији у то време били само највеће руске патриоте и најистакнутији руски интелектуалци и да данас представљамо глобалне лидере евроазијске политичке мисли и оне политичке мисли која заузима главно место у политици Русије, а ваша посвећеност је била баш као што је и данас, и као што ће бити и сутра – калкулантска, медиокритетска, манекенска и у оквирима које пројектују НАТО центри у Србији.

Твоје злонамерно и глупо тумачење наших разлога слања списка руском амбасадору и захтева за забрану уласка на територију Руске Федерације лицима са списка је још један показатељ твог непознавања духа и начина размишљања окупатора Србије и њихових слуга, што је још један доказ твог потпуног одсуства на патриотском фронту, непостојања реалног сукоба с њима и доказ твоје позиције лажног патриоте, односно, салонског националисте како се то већ исправније зове.

Као што видиш горе, ми смо са Русима – и то са оним најбољим Русима – изједначени на један далеко величанственији начин, а разлог који ти наводиш „Наши знају да је српска јавност проруска“ најбоље приказује твоје патетичне оквире и призме политичког деловања уопште.

И опет лажеш, кажеш да смо ми тражили од амбасадора Чепурина да „осуди оне који су на списку“, а то је потпуна неистина. Ми смо списак предали руском амбасадору да га проследи у Москву надлежним органима. Ни мање ни више. Чак смо, ево ексклузивно ти откривам, у том допису господину Чепурину истакли да ми нити желимо нити очекујемо било какву његову подршку у српској јавности. Знаш, Стевице, наша перцепција улоге и позиције руског амбасадора у Србији и дипломатије уопште је „малко“ другачија од твоје.

То што руски амбасадор учествује на конференцији о „украјинској кризи“ је заиста последња ствар чиме треба да оправдаваш себе и своје колеге, али у недостатку реалних аргумената и одговора на оно што стварно пише у списку о Радуну и Анђелковићу је разумљиво. Никако не видим твој патриотизам у чињеници што руски амбасадор учествује на конференцији о „украјинској кризи“. Посебно не – узимајући у обзир да сте вас тројица и на самој конференцији благосиљали мудро балансирање односа са Русијом у циљу чланства Србије у бандитској ЕУ. И хвала Богу, па помињеш да амбасадор Чепурин није наиван, ја исто верујем у то.

И на крају овај твој последњи пасус у којем кажеш – „Не викањем и бусањем у груди, већ подсећајући на недела НАТО пакта, шиптарских терориста, усташких крвника и демократске странке и других ДОС-манлија. То је прихватљиво за сваког пристојног грађанина ове земље. Тако ће волети Србију и бити спремни да се за њу боре.“ – можда и најбоље објашњава смисао списка који ти нажалост не можеш да схватиш и свој одговор теби ћу закључити само са: Живео списак! Живео Српски народни покрет Наши! Живела слободна Србија и сви непокорени и непотплаћени и ни од кога зависни српски политички војници! И још нешто… немој да заборавиш – субота 20 часова.