Одговор Драгомиру Анђелковићу

0
604

ivanovic_ivan_snpnasiПише: Иван Ивановић

Господине аналитичару, Драгомире Анђелковићу, објавио си текст „Компромитовање патриотизма“ у којем пљујеш по нашој организацији, јер си се нашао на списку 30 србомрзаца и издајника међу јавним личностима, како кажеш, заједно са својим колегом из редакције интернет портала „Видовдан“, Бранком Радуном.

О твом „колези“ из „Видовдана“, Бранку Радуну, не треба много говорити, јер његове изјаве на РТС-у у емисији Оливере Ковачевић, која је још један сраман покушај медијског линча СНП Наши и лажног представљања списка, баш као и овај твој текст, најбоље потврђују да је Бранко Радун своје место на списку итекако заслужио.

Радун који у емисији „Да Можда Не“ каже да „није променио све своје ставове“ је изазвао чак и незадржив смех Оливере Ковачевић која га је у емисију довела да би Србима објаснио како смо ми Наши ето екстремисти, а људи на списку нису издајници, србомрсци и квази-патриоте. То и ти покушаваш у овом твом тексту, међутим, за неког просечног читаоца си можда и успео, али за сваког другог си потврдио своје место на списку, баш као и твој колега Радун. У твом случају само немамо видео документ о смејању Оливере Ковачевић и претпостављам о смеху 95% људи који су читали твој текст.

Као прво, пошто си ти „аналитичар“ онда си ваљда требао да направиш „анализу“ нашег списка, а не као „бесна мачка“ да сикћеш због тога што су ти Наши извукли уши. Да си то урадио као један прави „аналитичар“ не би ти се десило следеће:

1. не би написао цео текст о списку, а да не наведеш тачно шта пише о теби у том списку

2. не би лагао јавност да списак није аргументован, али очигледно је то и разлог избегавања онога што пише о теби на списку – пошто да си навео оно што пише о теби у списку, не би могао да лажеш да списак „није аргументован“

3. тврдиш да смо написали у списку да си ти „осведочени и опасни србомрзац“ и то кажеш „уз небулозну квалификацију да сам осведочени и опасан србомрзац“, али то, обавештавам те, не стоји нигде у списку, већ представља твоју личну небулозу!

А ево шта стоји о теби у списку, а што никако ниси смео да поменеш у свом лажљивом тексту:

Драгомир Анђелковић – колега Бранка Радуна, квази-аналитичар који је увек ту да обавља прљаве послове (политичке анализе) у корист Александра Вучића и СНС-а. Спада у слој најопаснијих марионета који патриотизам своде на „салонски национализам“ и тако омогућавају антисрпским идеологијама кредибилитет. Миљеник свих проевропских режима.

А ево једна од ствари која показује зашто је Драгомир Анђелковић на списку, како Драгомир Анђелковић глумећи „патриоту“ заправо протежира велеиздајничку ЕУ политику и шта Драгомир Анђелковић каже и како „патриотски“ велича издајника Александра Вучића представљајући га једним савршеним политичким генијем и универзалним миксом „кнеза Милоша и маршала Тита“:

КУРИР 24.03.2014 – „ИСТОРИЈСКИ ПУТ: Вучић као Јосип Броз Тито – између Истока и Запада!“

Поруку вицепремијера Александра Вучића поводом стања у Украјини – да ће Србија заштити своје интересе, односно да ће поштовати своје обавезе на путу ка ЕУ, али да неће имати непријатељски став према Русији – политички аналитичар Драгомир Анђелковић описује као одлично балансирање између Истока и Запада – мудру спољну политику коју земља није имала још од времена Јосипа Броза Тита.

Одговорност

Према речима Анђелковића, за Србију је једина рационална политика да одржи баланс између Истока и Запада и ту се Вучић доста добро сналази.

Као кнез Милош

– Негде попустимо, али не стратешки, да бисмо избегли да се западне силе удруже против нас. То што сад Вучић ради је политика по узору на кнеза Милоша – да попусти до граница да то не буде контрапродуктивно и да балансира. То је једини модел – наводи Анђелковић.

Како каже, такав модел није успео ниједном политичару од 5. октобра 2000. године.

– Тито је једини то успевао. После 5. октобра 2000. године није било времена. Коштуница је био прозападни до 2007, када се због Косова нагло окренуо Русији, што није добро, јер на том пољу не смеју да се праве тако нагли заокрети. Тито је једини био релевантан – додаје Анђелковић.

Као што видиш, списак СНП Наши није никако „бесмислен и отужан“, како лажљиво тврдиш у свом тексту, већ „бесмисленост и отужност“ припадају само теби. А за твоје срамно алудирање на то да иза СНП Наши стоје којекакве „обавештајне службе“ ћеш тек да лудиш и тек ћемо да те стављамо на спискове, јер си најобичнији „клизач“ Александра Вучића коме не смеш – за разлику од СНП Наши – да кажеш да је велеиздајник и највећи политички корупционаш у земљи који је извршио државни удар потписивањем „бриселског споразума“.

Ми НАШИ сажаљевамо и тебе и твог смешног колегу који служи као пошалица за подсмех Оливери Ковачевић, Борки Павићевић и Горчину Стојановићу и тешко Србији ако ће њен патриотизам нашег времена да памте по Александру Вучићу и његовим „клизачима“ попут вас двојице и будалама којима је сврака попила мозак толико да мисле да у Србији могу да угуше патриотски глас и који мисле да не постоје они који ће повући јасну границу између некалкулантског, достојанственог и искреног патриотизма на једној и Вучића, Драгомира и Бранка на другој страни.

Главни задатак и циљ НАТО-а у Србији јесте да у свести српског народа избрише границу између патриотизма и издајништва, јер у таквој Србији без јасне хијерархије вредности је онда све могуће, а ти си Анђелковићу само једна од будала која то не схвата и зато ти је најбоље да се повучеш из било каквог вида политичког деловања, јер си као што видиш – документовано и необориво доказано – на списку апсолутно заслужено.