НОВА МУТАЦИЈА ВИРУСА ЖУТИЦЕ ХАРА СРБИЈОМ УСКОРО!

Пише: Вјекослав Церовина

Дошао је и тај дан. Крај Европске Уније. Најтужнија ствар и највећа срамота за све европске народе је чињеница да Европска Унија на свом крају нема ничим да се похвали, сем Хашимом Тачијем као својим промотером, бомбардовањем Србије, отимањем Космета, разваљивањем Либије и другим стравичним геноцидима, низом политичких убистава, срамним Хашким трибуналом, маргинализованим чланицама типа Бугарске, Мађарске и пропалом Грчком са још пропалијим евром. Више се ни у једном центру моћи на свету не размишља о томе да ли је ЕУ пропала, него само о томе како ту пропаст замаскирати и реорганизовати, те је евентуално грађанима продати кроз неки вид анестезије као привремену трансформацију кроз коју ЕУ пролази.

Оно што грађане Србије на том крају Европске Уније највише треба да брине јесте нови мутант-вирус жутице који прети да хара Србијом. Духовна болест која ће многе грађане натерати да не признају своју деценијску глупост. Они које ова болест није захватила на нивоу хроничне неизлечиве болести, биће поштени, прекрстити се и рећи – да, били смо у заблуди!

Међутим, хорде заражених несрећника којима ништа од евроатлантског зла почињеног над нашим народом и државом није било довољно да се пробуде и да се врате у оквире логике и разума, па тако неће ни распад ЕУ, наставиће да следе свог фирера Хер Жутог и понављати за њим најновију политичку мантру која нам следи у данима будућим, а то је да је политика “ЕВРОПА НЕМА АЛТЕРНАТИВУ” била само израз једног времена, критичног тренутка у којем се Србија налазила а који је захтевао бескомпромисан став ка европским интеграцијама као једином смисленом политичком правцу у датом тренутку.

Та болест у свом врхунском стадијуму развоја ће се манифестовати отприлике овако:

“Наша политика јесте била изражена кроз слоган “ЕВРОПА НЕМА АЛТЕРНАТИВУ”, али је тај слоган био коришћен само као инструмент којим се бранило од оних који су шансу учлањења у ЕУ хтели да осујете првенствено због својих личних интереса и сопствене неодговорности, а Србију и грађане Србије да оставе препуштену самима себи. Такав екстреман став је заправо био само екстреман одговор на екстремне политике које су је нападале. Потпуно је јасно да сам увек, куд и камо, подвлачио да је Европа у датом тренутку најбоље решење и да би смо кренули другим путем уколико би се указала прилика. Усвајање европских вредности је нама одувек било на првом месту, а чланство у ЕУ је у нашој политици било перципирано само као манифестација и крајњи резултат усвајања тих вредности. Никада, али понављам, никада нисмо интересе Србије потчињавали напретку на путу евроатлантских интеграција, то сви грађани одлично знају. Настављамо путем Ђинђићеве визије која је сада после свих изазова кроз које је прошла Србија и више него јасна и потврђена као пут напретка и креирања једне модерне и снажне Србије која се не свађа са светом, него свет чини лепшим местом за живот. Србија ће можда још чекати на чланство у Европској Унији, јер је потребан одређени период да се интеграциони процеси унутар ЕУ ревитализују, али усвајање европских вредности у Србији је неповратан процес и то као главни циљ којем смо стремили је заправо и наш највећи успех због којег грађани имају необориво поверење у нашу политику и у нас као политичку странку.” – Борис Тадић, лист Политика, 26. април 2013. године

Лека за ово на овом свету за многе изгледа да просто – нема!