НАШИ(х) 53 сата борбе против капитулације!

544376_172378062918769_431553746_nАктивисти СНП НАШИ, заједно са другим родољубивим организацијама, провели су непрекидно више од 53 сати на улицама Београда протествујући против могућег прихватања тзв. Бриселског ултиматума који би значио признавање нелегалне независности Косова и Метохије. Активисти СНП НАШИ протествовали су на улицама престонице од суботе у 13 сати до понедељка у 19, а вест о одбацивању ултиматума ЕУ дочекали су на блокади Немањине улице испред зграде Владе Србије у понедељак у 18 сати.

Протест “Овако више не може”

СНП НАШИ је међу првима подржао скуп организацје Двери који се одржавао у суботу у 13 сати на Тргу Републике. Активисти СНП НАШИ из читаве Србије дошли су како би са више хиљада других окупљених родољуба дигли глас против намере Владе да прихвати уцене ЕУ и призна нелегалну независност Косова и Метохије.

12505_4919960193137_1481706250_n

Камп на Тргу

По завршетку скупа “Овако више не може” одлучено је да се остане на Тргу Републике и да се настави са протестом све док не буде донета негативна одлука на уцене из ЕУ. На Тргу Републике су подигнути шатори, а активисти СНП НАШИ остали су да пружају отпор издаји  заједно са саборцима из других удружења.

По киши и великој хладноћи, чланови СНП НАШИ су се смењивали на неколико сати како би помогли одржавању континуитета протеста. Протест је трајао два дана и две ноћи.

Обраћање Ивана Ивановића

У недељу се окупљенима на Тргу Републике обратио и председник СНП НАШИ Иван Ивановић  који је поручио да Србија не сме да се одрекне завета Кнеза Лазара, да би нам, ако послушамо Ивицу Дачића, да се одрекнемо небеске Србије, остала само Србија у којој владају издајници и тајкуни. Он је додао да је свако дужан да својим животом одбрани уставни поредак Србије и позвао да се масовним изласком на улице спречи прихватање бриселског споразума!

stranica

Информативна служба

Све време уличних протеста Информативна служба СНП НАШИ је путем друштвених мрежа, сајта www. nasisrbija.org и преко медија позивала људе да се у што већем броју окупе на Трг Републике. Посебно је позивано да се народ припреми за демонстрације у понедељак када се очекивало доношење одлуке.

Протест “НЕ КАПИТУЛАЦИЈИ” 

На позив групе студената Београдског универзитета СНП НАШИ су се у понедељак придружили протесту “НЕ КАПИТУАЛЦИЈИ” који се одржавао испред Зграде Владе. Наши чланови су већ од 9 сати помогли да се поставе шатори и транспаренти, а око 12 сати Информативна служба СНП НАШИ је из минута у минут преко наше фејсбук странице извештавала о дешавањима у Немањиној улици.

Информације које смо преносили путем наше странице директно су преузимале друге родољубиве странице на фејсбуку као и сајт Фејсбук репортер. Истовремено велики медији објављивали су информације и слике које смо им слали са лица места што је помогло да све воше родољуба крене да се окупља на овом месту. Коначно у 13.30 сати демонстранти са Трга Републике придружили су се студентима, активистима СНП НАШИ и представницима Иницијативе Никад граница који су од јутра били испред Владе Србије.

555017_504672779567843_575267679_n

Сви заједно против издаје

Спонтано су се на скупу испред Владе Србије нашли раме уз раме СНП НАШИ, Двери, студенти Београдског универзитета, Покрет за Србију, Образ, Никад граница, Заветници, Двери, СНО, удружење Ћирилица и бројна друга удружења и појединци. Сви заједно смо блокирали део Немањине улице, а једине заставе на скупу су биле застава Србије и Русије.

У 17 сати појачани присталицама СРС блокирали смо целу Немањину и део улице Кнеза Милоша баш у тренутку када је почињала седница Владе Србије. У 18 смо испред улаза у Владу дочекали вест да је Влада, под притиском грађана, Срба са КиМ, Патријарха и братске Русије, одбацила ултимату.

Хвала Србима са Космета! 

СНП НАШИ захваљују Србима са Косова и Метохије чије је противљење прихватању Бриселског ултиматума било кључно за спречавање претеће капитуалције. Такође све родољубиве организације показале су висок степен слоге, солидарности и дисциплине када је у питању одбрана Косова и Метохије. СНП НАШИ се надају да ће у том духу саборништва бити настављена борба за ослобођење Србије!

Информативна служба СНП НАШИ

svaki_datum_m