Ивановић: Национализовати имовину коју су нам отели тајкуни!

559084_10200854660910106_1493467553_n

На београдском Тргу Републике вечерас је одржан протест “Марш против пљачке, беде и сиромаштва” у организацији СНП НАШИ и Покрета ЖЕНЕС на коме се окупило неколико стотина грађна који су исказали велико незадовољство економском и социјалном ситуацијом у Србији.

Oкупљенима се први обратио председник СНП НАШИ Иван Ивановић који је рекао да је народ у Србији гладан и да је једина подела коју треба правити подела на гладне и сите. Ивановић је рекао да из Србије треба протерати стране банке и национализовати имовину тајкуна која је отета народу током пљачкашке приватизације. Он је жестоко критиковао подпредседника Владе Александра Вучића због намере режима да прода КиМ.

Председник Покрета ЖЕНЕС Мила Алечковић назвала је овај скуп почетком “српског пролећа” и да је он пробијање леда у побуни против пљачке. Она је рекла да у Србији влада велика дрштвена неправда и да народ не може да плати ни основне рачуне!

Представик удружења пољопривредника Дејан Комљеновић затражио је укидање монопола у пољопривреди и аграрну реформу. Пољупривредници траже оснивање домаће аграрне банке за инвестирање у пољопривреду а не продају земљишта странцима.

Скупу су присуствовали чак и представници левичарских удружења и ванпарламентарних странака међу којима и представници Комунистичке партије коју су подржали захтеве скупа.

IVAN IVANOVIC

Скуп је завршен читањем ЗАХТЕВА које су окупљени једногласно подржали. Планирана шетња није одржана на захтев МУП-а  јер Секретаријат за саобраћај није издао дозволу. Учесници скупа су подржали предстојећи протест Двери који је најављен за 6. април.

Информативна служба СНП НАШИ