Крвави сценарио Ненада Чанка

Пише: Иван Ивановић

Задњих пар дана, у вестима која долазе из Новог Сада, форсира се приказивање некакве напете ситуације због пада власти у том граду који ће се одиграти. Најпре је дошла вест да је прежврљана фамозна табла са називом улице Зорана Ћинђића, затим је написан графит “Чанак је усташа“, па претње Александри Јерков од Н.Н. лица, да би током данашњег дана дошло до кулминације догађаја када су медији пренели вест да су се појавили и графити који прозивају на прогон Срба из Војводине.

Сва ова дешавања се одигравају по сценарију Ненада Чанка, који одлази са власти и чија се идеологија о стварању државе Војводине, и коју је заступао преко 20 година руши као кула од карата.

Једини начин како би успео да оствари своју идеју независне Војводине пошто то није успео политички, је увоћење севера Србије у крваве сукобе.

Овај добро опробани метод, измишљања непријатеља, и да најпре себе представи као жртву од злих националиста који нападају све редом, је стара нацистичка метода попут паљења рајхстага, на измишљеног непријатеља у овом случају националисте, треба ударити свим снагама, како би се заиста током времена и стекли ти непријатљи против којих би се и ратовало.

Зато активисти Нанада Чанка и пишу графите у којима се позива на прогон Срба из Војводине, неко би помислио да је све то тотални идиотлук, јер у Војводини је већински српско становништво које би по Чанку требало да прогна само себе, међутим овде се игра на карту изазивања сукоба међу националним мањинама у Војводини, са којима ретко има било каквих већих проблема, тако да кроз ове акције Чанак ствара две ратне стране, националисте и мањине, у чију ће заштиту стати наравно он, као велики борац за људска права.

Ескалација немира довела би до тога да Чанак и читава булумента око њега која се надобијала новца од страних обавештајних служби и пљачкања државних предузећа, тражи интервенцију страних сила, и све би ишло по већ опробаном сценарију који смо гледали при распаду бивше СФРЈ и СРЈ.
Овакав сценарио је заиста могућ, и у колико новоформирана власт заиста жели добро грађанима Србије, мораће коначно да стане на пут дивљању Ненада Чанка и његових следбеника, или ће нас нереаговањем увести у још један крвави рат од којег ће интерес имати само западне силе.