ЈОШ ЈЕДАН ПОРАЗ МАРИОНЕТСКОГ РЕЖИМА У БЕОГРАДУ

Nasi-Obraz-01-700

Заједничко саопштење СНП НАШИ и Покрета Образ:

Данашњи дан у Косовској Митровици показао је читавом свету слику и прилику Вучићеве Србије: огољена сила, бескрупулозне уцене и лажљива пропаганда — све у покушају да се сломи најтврђи бастион србске слободе.

Претње Крстимира Пантића и Александра Вулина грађанима Косовске Митровице да ће остати без посла, плата, пензија и социјалних давања, употпунили су тенкови НАТО-а, бодљикава жица испред биралишта и кордони „специјалаца“ са аутоматским пушкама „на готовс“. Коалиција СНС-СПС-КПС-НАТО-ЕУЛЕКС има само један циљ: да Србе са севера Косова и Метохије на сваки могући начин утера у Тачијеву терористичку државу.

Упркос упрезању целокупне срборушилачке машинерије, народ Косовске Митровице није изашао на изборе „по Уставу и законима Косова“ у оном броју у којем су издајници прижељкивали. Штавише, тврдњом да је данас гласало 10 пута више бирача него 3. новембра, Крстимир Пантић је и нехотице признао да је пре две недеље, у неупоредиво нормалнијим условима, бојкот у потпуности успео, односно да је, према Пантићевим рачуницама, тада гласало мање од 2% Срба (не рачунајући Шиптаре).

Сада је потпуно јасно да су ови избори не само незаконити и неспојиви са правним системом државе Србије, већ су и потпуно нелегитимни, будући да су спроведени у до сада незабележеној атмосфери терора, претњи и уцена грађана.

Упркос свему томе, данас је, не рачунајући 3. новембар, забележена најмања излазност у историји локалних избора у Косовској Митровици!

Репресија режима није била ограничена само на Косово и Метохију. Представници родољубивих организација Србски Образ, СНП Наши и Заветници данас су у времену од 12 до 16 часова били задржани на информативним разговорима у Одељењу за јавни ред и мир СУП-а Београд. Јуче су током читавог дана припадници полиције трагали за истакнутим члановима патриотских покрета и уручивали им позиве за данашње саслушање.

Србски Образ и СНП Наши у потпуности подржавају став Привремене скупштине АП Косова и Метохије о непризнавању Тачијевих избора и о неопходности очувања свих институција државе Србије унутар правног система наше земље.