Иван Ивановић: Шешељев долазак изазваће политички земљотрес

ivanovic-grbnasizastavaАРАНЂЕЛОВАЦ – Против председника СНП Наши Ивана Ивановића се у овом тренутку воде три кривична поступка, од чега му у једном прети казна од 5 година затвора. Упркос томе он каже да његова организација неће одступити од својих циљева за које се боре скоро 10 година. У интервјуу за Правду он говори о суђењима, сарадњи са другим странкама и организацијама и најављеном доласку Војислава Шешеља у Србију.

Који се све поступци воде против вас?

Против мене се тренутно воде три процеса и у јулу су заказана три суђења на којима ће ми започети процес због фамозног списка „сробмрзаца“, и тужилац је као предлог дао да будем осуђен на пет година затвора што је у најмању руку сулудо.

Затим ту је случај лепљења налепница „Лопову са спрата жути крст на врата“ којима смо исмејали политичка прегањања између СНС и ДС-а у којем тужилац тражи шест месеци затвора, и трећи процес је из 2011. године који је практично био угашен због неоснованости и у њему ме терете за опирање при хапшењу на протесту испред телевизије Б92, тако да су ми пре пар година нудили нагодбу за овај случај тј. да платим 50 000 динара и ја сам то одбио.

Међутим режим сада оживљава старе случајеве и прави нове непостојеће како би ми на сваки начин онемогућили политичко деловање, заправо хоће да ми забране да говорим истину. СНП Наши су увек били испред времена и говорили оно што нико није смео, али смо због тога увек плаћали и велику цену, и то се дешава и сада.

Какве пресуде очекујете?

Све осим ослобађајуђих пресуда би био политички терор надамном и над СНП Наши, али и насиље над правом и законима у српском правосудном систему. Режим мисли да се може правним насиљем ућуткати истина и да ће поступцима против мене заплашити грађане да износе истину о катастрофалном стању у држави и издаји која се догодила потписивањем Бриселског споразума, убеђен сам да су се жестоко преварили и време ће то ускоро и показати.

Учествовали сте на скупу СРС у Београду, да ли очекујете излазак Шешеља?

Наша сарадња са СРС није прекинута после мартовских избора, и као што смо обећали свима коју су се залагали за стварање „патриотског блока“ она траје и даље и наша снага ће се тек видети по доласку Војислава Шешеља из Хага.srs-obraz-nasi-kosovo-450x337

Шта ће се десити ако Шешељ изађе из Хага?

Долазак Војислава Шешеља у Србију после 11 година тамновања изазваће политички земљотрес и довешће до стварања озбиљне опозиције прозападном режиму који за сада у канџама држи већину странака па чак и оне које се у јавности представљају као националисти. Колики је страх режима од његовог повратка могло се видети кроз медије који су кренули у жесток напад на Шешеља сервирајући бројне неистине, па до изјава разних режимских политичких аналитичара који говоре да долазак Војислава Шешеља не може променити српску политичку сцену и да су радикали и Шешељ прошлост. Таквих наручених текстова је било на десетине, и то нам најбоље говори у каквом стању панике се налазе његови политички ученици који су га издали.

Како се СНП Наши финансира?

Искористио бих овај интервју да се обратимо за помоћ људима који су у могућности да нам помогну штампањем материјала или у финансијама, јер за разлику од прозападних политичких странака и НВО ми се не финансирамо од разних Фондова који су испостава ЦИА, ми смо народни покрет и ми опстајемо захваљујући народу који нам помаже.

Какви су планови СНП Наши, да ли ће те и даље бити опозиција садашњем режиму?

СНП НАШИ остају верни својој идеологији и путу на којем смо истрајни све ове године, али пре свега остајемо верни свима који нас подржавају и у нама виде искру слободе у поробљеној Србији. И наша највећа обавеза да истрајемо је према тим људима, и поред свих лоших ствари које нам се дешавају.

Извор: Правда