ИВАН ИВАНОВИЋ – ОСУЂУЈЕМ НАПАДЕ НА МАРИЈУ АНТИЋ И АРНО ГУЈОНА

Као председник СНП “Наши” најоштрије осуђујем  претње упућене новинарки  Марији Антић и великом хуманитарцу Арно Гујону,  а које су кренуле након његовог гостовања у емисији на телевизији N1.
Марија је доследна позиву који обавља и трага за истином. Арно је доследан у најзахтевнијем послу,  људскости,  и помаже људима у невољи на Косову и Метохији где невоља царује у најнељудскијем облику.
Можемо да се са њима слажемо или не, али никако и никада не смемо да дозволимо да то буде разлог најгорих претњи. Наш покрет је такође био и још увек јесте мета напада медија и појединих јавних личности и осуда које су најчешће мотивисане површним схватањем десничарских организација.
Медији другачијих уређивачких политика од нашег политичког схватања не бирају речи и начин за обрачун са нама, а да нас до сада никада нису позвали у своје емисије да кажемо у чему смо то ми екстремни.
 Екстреман је само интензитет наше приче да се брани оно што имамо, а  то су национални идентитет, култура, језик, вера, породица,традиција…
 Зар је нормално, а да није парадоксално да позивамо на претње, убиства и мржњу, а да промовишемо породицу, љубав и православну веру. Од нас се  то никада није могло чути, осим у медијима који су извртали истину и писали лажи о нама.
Прихватамо различитости јер као такве постоје, природно или вештачки изазване. Нас не можете изоловати из друштва и забранити нам да имамо свој став и мишљење. Колико год да се то некоме не допада.
Отворите медије, дајте нам простора и времена да и ми “екстремни” покажемо тај екстрем па нам судите за дела. Мене нису осудили због списка “србомрзаца”, а поједини медији су били згрожени због тога, и одмах су себе ставили у улогу и тужиоца и судије и просто су жалили што сам ослобођен.
Пре пар дана направио сам и други списак, овога пута “србољубаца” , али новинари о њему не пишу.
 Ми једном делу јавности нисмо потребни као нормални људи, већ као константна претња и страшило којим ће плашити своје читаоце.
Зашто медији који нас тако жестоко нападају никада не отворе своје редакције и за раличита мишљења у којима ће гостовати сви они изузетни људи и интелектуалци  који нас подсећају и опомињу да Нови светски поредак циљно урушава сву људскост и инсистира да сваког етикетирамо  као фашисту, ако  се усуди да  подсети на традицију.
Марија Антић је само једна од жртава једностране уређивачке политике која има своје јасно опредељење, и ми им на томе не можемо ништа замерити. Али жестоко замерамо што се не чује глас и нас других, и то управо доводи до тога да друштво срља у страховите поделе у којима се чак телевизијским водитељима прети смрћу, као и госту емисије у овом случају Арно Гујону.
Ујединимо се у борби против глупости, и у борби за људскост. Марија је паметна млада жена, Арно је човек и то је истина и то подржавамо,  а осуђујемо насиље и потребе да се тенденциозно преувеличава нечија прошлост која је као и свачија, била, постојала и не заслужује да буде спомињана у мери у којој хуманост заслужује.
Арно Гујон је вредан помена као такав, а Марија Антић је вредна помена као млада новинарка које је доследна изазовима и обавезама.
Могла је, што не значи да неће у будућности радити као и сви, на промовисању најбољих међу нама.
 Паметноме доста, а Марији и Арно Гујону  поручујем да буду истрајни и храбри у томе да не заборавимо, колико смо заборавили да будемо људи, иако смо Срби.
Иван Ивановић
Председник – СНП “Наши”