Иван Ивановић : „Линч се спрема једино у болесним мозговима“

10389471_1614482948785453_9154716395931429280_nНасловна страна данашњег „Курира“ изазвала је бурне реакције, како оних на које се односи, десничарских организација, тако и код читалаца који су имали прилику видети је.
Избегличка, мигрантска или имигрантска криза, све зависи како ко крсти талас људи који ових дана из арапских земаља, пролазе кроз Србију на путу ка европској унији, бежећи од рата у матичним земљама, није оставио равнодушним никога. Реакције јавности, као и људи који се баве јавним животом у Србији су различите. Од емпатије и саосећања до постављања зида на граници са Македонијом. За коментар смо позвали Ивана Ивановића, председника СНП НАШИ, који је један од организатора најављеног скупа, који је већ у самој најави изазвао бројне контраверзе.

naslovna-1440541776-726783„Насловну страницу данашњег Курира могу да опишем само као лаж и глупост. Лаж, јер режим хоће из страха да скуп забрани по сваку цену, како би се прикрило да обмањују градјане када кажу да мигранти само пролазе кроз Србију, а да се у суштини спрема насељавање Србије и то са преко 400 000 њих. И глупост, где се види на шта су поједини штампани медији све спремни да би им се продавала новине, и докле може да иде новинарско бесчасће . Насловна страница данашњег Курира је срамота за новинарску професију, па чак и ону која служи режиму.“

Дакле, никакав линч се не припрема?

„Као што рекох, линч се спрема једино у болесним мозговима новинара, ми организујемо достојанствен протест, на којем ће се изнети реални проблеми које Србија има са мигрантима.

Како се по Вама може решити емигрантска криза?

„Као што смо навели у нашем саопштењу, тражићемо да се сви миганти упућују ка Хрватској, која као чланица ЕУ гаји демократске тековине и врредности. Држава би требала да да сву логистичку помоћ како би мигранти што лакше били пребачени. Тако да је и слоган нашег скупа „Мигранте у Загреб„. Хрватска ће на тај начин лако доказати своје „еуропске тековине„ које гаји.“

Извор: mediagroup021.rs