ХААРП узвраћа ударац

Пише: Игор Маринковић

Ако сте мислили да ће хистерија око ХААРП-а престати пошто је утврђено да такве направе нема у Бељини код Барајева где су  га лоцирали дежурни теоретичари завере, грдно сте се преварили. Иако неколико потера за ХААРП-ом у сеоцету од 800 становника у близини Барајева није уродила плодом, а чак и они који су најављивали протесте признали да су погрешили – “тмурни таласасти облаци” ХААРП-а и даље се надвијају над нашим главама.

Пошто сам објавио текст “У епизоди: Ловац на ХААРП” , пре свега желећи да бар мало смањим панику око  апокалиптичног сценарија уништења Србије на мој мејл и фејсбук профил почели су да стижу занимљиве поруке. Осим што сам проглашем за издајника, лажова и “човека коме је ХААРП испрао мозак” сазнао сам и да су дежурни теоретичари завере у циљу одржавања створене хистерије модификовали  своје ХААРП теорије углавном избацући Бељину као локацију злогласне машинерије за уништење Србије. Мада ни Бељина се не да.

Сценарио 1 – Све ја ХААРП

ХААРП антена није у Бељини већ је ХААРП свуда око нас.  “Једна антена се налази на згради  МУП-а у Улици 29. новембра”, “Нови мост на Ади заправо је једна велика ХААРП антена”, “По целој Србији постављају се лажне антене мобилне телефоније које су заправо ХААРП”.

Сценарио 2 – ХААРП је у Земуну

Најреалнији сценарио, тј.  најмање бомбастичан, је да се на Институту за физику у Земуну налази мини ХААРП антена пријемник који су направили студенти да вежбају. Заступници ове тврдње умерено показују на опасност ХААРП-а тј. чак и не тврде да је та антена опасна, већ само објашњавају локацију.

Сценарио 3 – Ипак је у Бељини!

Најупорнији браниоци теорије о ХААРП-у у Бељини не одустају од првобитне локације. “ХААРП се налази добро сакривен у једној од кућа коју чува полиција”, “ХААРП антене су добро камуфлиране као дрвеће и антене мобилне телефоније” итд. Нажалост нико не може да наведе адресу куће у којој је ХААРП, нити локацију антенског “шумарка”.

Један од круцијалних доказа овог сценарија су јутјуб клипови под насловом “Харп пресуда на смрт за Србе- Интервју 1” и “Харп пресуда на смрт за Србе – Интервју 2“.

Сами просудите тежину доказа.

Сценарио 4 – Гађају нас са Аљаске!

ХААРП-а нема у Србији, никад га није ни било. ХААРП је на Аљасци. Нема потребе да постављају антене у Србији јер нас гађају са Аљаске. Овај сценарио се ослања на бројне иностране изворе који се могу наћи на интернету, најчешће руске.

Зашто пишем о ХААРП-у?

Као и у првом блогу, овим текстом не желим да покажем да ХААРП не постојим или да није штетан, већ желим да скренем пажњу на штетност хистерије која је настала захваљујући ширењу лажних информација преко интернета, али и часописа ПРАВДА и Курир.

Занимљиво је да ПРАВДА последња три дана,  од када сам упутио мејл уредништву и упозорио их да својим неодоговорним извештавањем и измишљеним саговорницима  наносе велику штету истини, није објавила више ни један чланак о постојању ХААРП антена у Бељини.

Ипак, новинари ПРАВДЕ су на симпатичан начин покушали да одбране лаж да њихов главни саговорник о ХААРП-у код Бељине “биолог и генетичар Дејан Маркуш”,  живи заправо у САД и то у тексту о босанским пирамидама?! Понављам да Дејан Маркуш не постоји и то се лако може утврдити простом провером на интернету, јер да је реч о научнику његово име би се појавило макар на сајту неког факултета или института.

Где је доказ?

Као човек који је увек спреман да призна грешку, молим вас да ми доставите било какав доказ о постојању ХААРП антене у Србији. Као доказ не подразумевам ископиране текстове и слике са интернета, линкове чланака, клипова у којима се не види саговорник и слично.

Да ли постоји човек који је својим очима видео ХААРП антену, сликао је или снимио, уме да поново покаже ту локацију и спреман је именом и презименом да говори о томе.

Мој мејл igorutin@gmail.com