БЛОГ Јелена Марковић – Летујте у Србији

0
2055

Поштовани читаоци, националисти и православни народе мој, зовем се Јелена Марковић, имам 20 година и студирам Јавну управу.

Бавила сам се хуманитарним радом, новинарством и PR-ом. У слободно време пишем блогове, нека моја лична запажања и доживљај света, али доживљај живота у непостојећој, антиправној и антисрпској држави у којој живимо.

Мој блог излазиће једном недељно и трудићу се да на најбољи могући начин приближим свим читаоцима живот у Србији из угла младих.

Screenshot_2

Летујте у Србији

Устајем и ужурбано пијем врелу кафу, приводим крају буђење и спремање за факултет и на брзину проверавам распоред уз повремено бацање погледа на најновије вести на порталима. Данас-последњи дан за пријаву испита у јунском року. Данас-последњи дан за оверу летњег семестра.

Данас-консултације код два професора. Данас-морам да обавим важне разговоре са медијима у вези са промоцијом пројекта на ком радим. Бацих опет поглед на један интернет портал-ДАНАС ЋЕ ВУЋИЋ У ЦЕНТРУ ГРАДА ПРОМОВИСАТИ КАМПАЊУ „МОЈА СРБИЈА“ (Летујте у Србији, то је циљ његовог пројекта).

Ову вест сам прочитала до краја мислећи да је добар материјал за смех, али преварила сам се. Заправо, мучно је и жалосно. Жалосно пре свега, јер већина грађана Србије већ годинама факат и летује у Србији, али не зато што жели, него зато што мора.

Жалосно је зато што ОН мисли да ће овим закрпити буџетске рупе које су направили млади СНС-овци летујући на Тајланду, по ексклузивним грчким и турским летовалиштима, путујући по свету итд, а све о трошку пореских обвезника. О трошку мојих родитеља, твојих родитеља, тебе, који ово читаш!

Жалосно је јер после гомиле пропалих идеја како скренути јавности пажњу са реалних проблема, ОН налази за сходно да нам набија осећај кривице што не желимо да летујемо у Србији. Жалосно је што уопште покушава да замаже очи неким повраћајем новца у виду ваучера од бедних 5000 динара (одбијање од пореза).

Чисто информативно, ноћења без доручка у хотелима и апартмански намештеним вилама по Србији (Златибор, Тара, Копаоник, Борско језеро, Палићко језеро итд.) крећу се од 5000 динара па навише, што значи да породици без деце треба приближно око 70 000 динара само за ноћење у хотелима у Србији, без хране, без икаквог комфора и за одмор од 7 дана.

За тај новац може се у јефтинијим летовалиштима у Турској, Грчкој, на крају крајева у Црној Гори уплатити летовање за четворочлану породицу са доручком-аранжмани од 10 дана. А као просечан српски студент, и млада особа, најчешће путујем по Србији, јер викенди дозвољавају да се опустим и одморим упознајући своју прелепу државу и дивећи се снази наше природе и културе. Радимо ми то веома често и то и без Вашег одобрења, нисмо чекали на Ваш благослов, извините господине Вучићу.

И на крају, оно најважније, и да су цене идентичне, непроценљиво је отићи одавде на 7-10 дана и не чути нити видети ништа о господину великомученику премијеру, полуписменом председнику и његовој Лејди Д. од Бајчетине, не слушати о томе како су долазили до диплома многи кадрови СНС-а док покушавају да саставе реченицу, јер ни матерњи језик не знају, а не неки страни, док ми, просечни студенти гулимо клупе у слушаоницама и учимо ради знања и у нади за бољом будућношћу где ће се образованост и стручност ценити.

Идемо да одморимо мозак од свих вас који свакога дана уништавате нашу мајку Србију, идемо да заборавимо да постојите, а када се вратимо пуни енергије-биће и нових идеја, а идеје су кључне уколико желимо (А ЖЕЛИМО) да променимо све оно што је труло у држави, почев од владајуће коалиције.

И радујте се док идемо само на летовање, док нису сви млади образовани људи почели масовно да беже одавде за стално, јер тада ћете остати сами са пензионерима којима сте смањили пензије и полицајцима који вас неће бранити када вас ти исти пензионери нападну штаповима, јер сте и њима укинули сва средства која су до сада имали, а онда, заиста не знам где ћете ви из Владе Србије на летовање, мада мислим да би вас у Албанији фино прихватили, ако до тад и са њима не засерете дил.

Јелена Марковић