Америчка амбасада у Београду започела кампању против Русије

СНП НАШИ обавештава јавност да је Амбасада САД у Србији, по доласку новог амбасадора Кајла Скота започела жестоку антируску кампању.

kajl-skot_620x0

Центар за евроатлантске студије (CEAS) под покровитељством америчке амбасаде и Фондације Рокфелер одржава конференцију под називом „Србија и Русија, руски утицај на стабилност, демократизацију и европске интеграције Србије“, а судећи према Твитер објавама директоре ове организације, Јелене Милић, у којима своје неистомишљенике назива „Путиновцима“ и исмејава проруске ставове, конференција ће имати изразит русофобски карактер.

Јелена Милић је позната у српској јавности као НАТО лобиста, а једна од њених најзапаженијих изјава је да „Русија нажалост постоји“.

Како се наводи у саопштењу CEAS-а, конференција ће предузети низ активности с циљем неутралисања проруске и антизападне реторике у српском друштву. У центру су озбиљно забринути развојем догађаја и обећавају да ће „подржати грађане Србије објективним аргументима како би осетили корист од евроатлантских процеса у региону и сарадње Србије са НАТО-ом“, пише у саопштењу на страници CEAS-а, објавио је још раније сајт ЊузФронт.

У наредном периоду можемо очекивати још жешће притиске на марионетску Владу Александра Вучића да се тотално окрене од Русије и да се Србија по хитном поступку учлани у НАТО.

Окретањем леђа Русији, Србија би изгубила и последњег пријатеља и било какву наду да ће се ослободити од окупације западних служби која траје од 2000. године.

 

Информативна служба

СНП НАШИ