Ја сам Милош Дојчиновић, имам 24 године и трећа сам година Правног факултета у Београду. Згражавам се над политиком владајућег режима  који води поражавајућу економију по нашу земљу.

Screenshot_3

Владајућа ‘елита’ уместо улагања у побољшање образовног система и инвестирања у пројекте младих и образованих људи, запошљава своје кадрове, људе са купљеним дипломама , без дана радног стажа и тиме растерује младе и образоване људе широм Европе. Довлаче странце и дају им огромне субвенције за радно место које радника кошта плате од 200 евра. Затим на таква радна места се запошљавају несрећни дипломци који нису у могућности да пронађу посао у својој струци. Такав је случај са Корејском ‘Јуром’ у Крагујевцу у којој владају нехумани услови рада. Радници се приморавају да се уписују у специјални лист када иду у тоалет и када се враћају, приморавају их да одлазе на годошњи одмор мимо њихове воље и дају отказ трудницама које на време нису поднеле извештај надлежнима да су другом стању. Зар нам је потребан такав тоталитарни капитализам у којем нас владајућа СНС екипа увлачи? Претварају нас у јефтину радну снагу и распродавају нашу земљу. Зар су зато гинули наши преци?

Пропагирају нам ‘економски опоравак’ тако што ће некакви Арапи доћи са стране и магичним ће штапићем препородити наш разорени привредни систем? Заборављају да ти арапи као и сви остали моћници трагају за јефтином радном снагом и да им је једини циљ-профит. Са друге стране имамо седам стотина хиљада државних службеника у јавном сектору који примају огромне плате, који су се партијски запослили и који благо речено апсолутно не раде ништа. СНС политика је поражавајућа за образоване људе јер владајућа елита смањује плате лекарима,професорима и осталим образованим људима али зато не дира плату секретарици у ЕПС-у која је 100 000 динара. Образовни систем је остао исти као пре тридесет година и студенти не уче ништа уместо теорије која им неће требати. Студенти су приморани да четири године уче за дозволу која је пречица до партијске књижице уз помоћ које ће ако буду имали среће наћи посао. На тај начин се одржава партократски систем који је деценијама негован у Србији. Партијски систем храни буџет владајуће странке и омогућава да политички функционери запошљавају своје другове, кумове, стрине, тетке и осталу фамилију. То је класична корупција која разједа наш економски систем!  Зато се морамо изборити за праведнији систем у којем нам неће диктирати политички дилетанти и скоројевићи без дана школе већ млади и образовани људи!