Oдржан протест „Никад граница“

0
320

У Београду је одржан протестни марш више хиљада родољуба под називом „Никад граница“. Марш је кренуо испред Саборне цркве у Београду и ишао улицама Краља Петра, Кнез Михаиловом, Теразијама, Краља Милана, затим улицом Кнеза Милоша, Немањином и Булеваром Ослобођења до Храма Светог Саве.

Учесници Марша застали су исред зграда Председништва, Владе и Уставног суда и затражили хитно укидање новоуспостављене границе ка КиМ и успостављање уставног поредка.

Окупљенима се, између осталих, обратио и Иван Ивановић, председник СНП НАШИ. Он је поручио да српској омладини нема будућности без Косова и Метохије.

„Говоре нам да на Косову није постављена граница! Да ли чујете ову срамота када нам политички шљам и багра говори како нам не деле и не цепају земљу?!“ – упитао је окупљене, председник СНП НАШИ, Иван Ивановић, што је било пропраћено масовним овацијама.

Ивановић је рекао да политичари треба добро да знају да српски куршум не познаје границе!

Протест „Никад граница“ одржан је у организацији Српског народног покрета Наши, Српског сабора заветници, Србског Образа, Покрета за Србију, ЖЕКИМ, Двери, Српске народне одбране, Покрета 1389 и других родољубивих удружења и српских интелектуалаца. На протест је дошла и делегација Друштва српско-руског пријатељства „Косовско огњиште“ из Бањалуке.

Окупљени су носили транспаренте  „Никад граница – Косово је Србија“, „Тамо где је Грачаница не сме бити граница“ и „Главу за Космет“.

Информативна служба СНП НАШИ