Све организације и медије са црних спискова финансира америчка влада преко фондације НЕД под управом ЦИА и Беле Куће

0
486

Српски народни покрет НАШИ саопштава јавности да организације и медији са црних спискова имају једног заједничког финансијера, а то је влада САД-а и злогласна фондација НЕД која функционише као организација за спровођење специјалних операција ЦИА и финансира се у склопу буџета за УСАИД који се одобрава од стране Стејт Департмента.

Подсећамо да су УСАИД и НЕД забрањене у Латинској Америци управо због стварања структура којима је циљ мешање у унутрашњу политику и подривање уставног поретка, а у Руској Федерацији су ове фондације и организације као страни агенти третирани Законом о страним агентима.

Страни агенти у Србији који су међу најплаћенијима на листи фондације НЕД су Б92, Пешчаник, АНЕМ, НУНС, Удружење независних новинара Војводине, Balkan Investigative Reporting Network (BIRN), Хелсиншки комитет за људска права, Европски покрет Србије, Правни комитет за људска права (YUCOM), Иницијатива младих за људска права (YIHR), Е-Новине… и многи други, док су нпр. Слободна Европа и Глас Америке дуги низ година, све до 1999. године, директно и јавно финансирани од стране ЦИА.

СНП НАШИ ће подношењем доказа захтевати да невладине организације и медији са црних спискова због почињених кривичних и противуставних дела буду законски процесуирани и забрањени, као и да у Србији, по узору на законодавство САД-а и Руске Федерације, буде усвојен Закон о страним агентима који ће у будућности омогућити да све организације које се баве политиком, а финансиране су из иностранства буду означене ознаком „СТРАНИ АГЕНТ“.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СНП НАШИ